Zombie Logo

plantationzombiecc2016

Zombie Logo

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Bartenders και σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής με τα στοιχεία τους μαζί με την πρωτότυπη συνταγή τους . Η προθεσμία υποβολής της συνταγής είναι έως τις 16/10/16 και ώρα 23:59.

Εφόσον η συνταγή τους δεν παραβαίνει κάποιον από τους κανονισμούς του διαγωνισμού (βλέπετε παρακάτω) θα έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στον προκριματικό γύρο του διαγωνισμού.
Οι Οκτώ (8) υψηλότερες επιδόσεις σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής (βλέπετε παρακάτω) θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες μια θέση στον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Athens Bar Show 2016 στο περίπτερο της εταιρίας ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε., όπου θα αναδειχθεί ο νικητής του Plantation Zombie Cocktail Competition 2016.

Ενημερωθείτε εδώ για τα τελευταία νέα του διαγωνισμού

Fill out my online form.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΙΝΑΛΙΣΤ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Στην προκριματική φάση οι συμμετέχοντες, αφού δηλώσουν συμμετοχή και λάβουν το απαντητικό email από τη διοργανώτρια εταιρία, καλούνται να φτιάχνουν τη μοναδική συνταγή τους στους χώρους εργασίας τους, να την κάνουν όσο πιο δημοφιλή γίνεται και να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου.

Για να προωθήσουν τη συνταγή τους θα πρέπει να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δημοσιεύσεις με φωτογραφία του Plantation Zombie τους και τα hashtag που θα τους αποσταλούν στο απαντητικό email.

Η προώθηση θα πρέπει να λάβει χώρα στην πλατφόρμα του Facebook.

Νικητές της προκριματικής φάσης θα αναδειχθούν οι συμμετέχοντες τον οποίων τα Plantation Zombie θα έχουν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα(μετρημένη σε αριθμό μοναδικών δημοσιεύσεων της συνταγής τους).

Η διάρκεια της προκριματικής φάσης θα καλύψει το διάστημα 7/10/2016 ώρα 20:00 έως 31/10/2016 ώρα 23:59.

Οι νικητές της προκριματικής φάσης θα ανακοινωθούν την 01/11/2016 και ώρα 21:00.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι 8 φιναλίστ του διαγωνισμού θα κλιθούν να φτιάξουν μέσα σε πέντε (5) λεπτά τρείς (3) φορές το Plantation Zombie τους, μια για τον κάθε κριτή.

Βαθμολογία τελικού

Η βαθμολογία (δείτε τη βαθμολόγηση παρακάτω) θα προέρχεται κατά:

  • 15% (15 πόντοι) από την εμφάνιση του cocktail
  • 40% (40 πόντοι) από την γεύση και το άρωμα του cocktail
  • 10% (10 πόντοι) από την παρουσίαση της συνταγής. Σκοπός είναι να αναδείξουν οι φιναλίστ την δημιουργικότητα, αυθεντικότητα, και «τρέλα» της tiki κουλτούρας.
  • 25% (20 πόντοι) από την τεχνική της παρασκευής του cocktail
  • 10% (10 πόντοι) από την τεκμηρίωση της επιλογής του Rum Blend της συνταγής και μια σύντομη ιστορία για τα ρούμια της σειράς Plantation που έχουν επιλέξει.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

1) SCOTTY SCHUDER
Ο άνθρωπος πίσω από το εμβληματικό tiki bar Dirty Dick στο Παρίσι, γεννημένος στην έρημο της Sierra Nevada, ειδήμονας στα ρούμια και ένας από τα βασικά μέλη της ομάδας που δημιούργησε το νέο Overproof Rum της σειράς Plantation.

2) PAUL MCFADYEN
Συνιδιοκτήτης του Trailer Happiness bar στο Nottinghill στο Λονδίνο, Brand Manager των Plantation Rum και Brand Ambassador του οίκου Maison Ferrand. Ο Paul είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με δραστηριότητα σε διαφορετικούς κλάδους, όπως αυτός των Media καθώς υπήρξε ο εκδότης του Flavour Magazine, εισηγητής σεμιναρίων, εκπαιδευτής bartender και συνιδρυτής των Ip Bartender του Λονδίνου.

3) ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Έγκριτη δημοσιογράφος ποτών και από το 2015, μαζί με την Ντένη Καλλινωκά, έχουν τα δικαιώματα για το Difford's Guide, το βραβευμένο ως καλύτερο site ποτών στον κόσμο, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

4) ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Bartender και bar manager. Εδώ και μερικά χρόνια διδάσκει στο ΙΕΚ Le Monde επίδοξους επαγγελματίες του μπαρ. Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του BitterBooze.com, της εξειδικευμένης ιστοσελίδας σε θέματα που αφορούν το μπαρ και τα ποτά.

ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο νικητής του Plantation Zombie Cocktail Competition 2016 θα κερδίσει ένα μοναδικό ταξίδι στο Chateau de Bonbonnet στην περιοχή του Κονιάκ της Γαλλίας με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Το Chateau de Bonbonnet είναι το μέρος στο οποίο ο Οίκος Maison Ferrand παλαιώνει για δεύτερη φορά τα ρούμια της σειράς Plantation. Εκεί ο νικητής θα μάθει τα πάντα για τα διαμάντια της Καραιβικής, Plantation Rums και για τη τέχνη της διπλής παλαίωσης. Θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Master Blender και ιδιοκτήτη του Οίκου Alexandre Gabriel και να ταξιδέψει στα κελάρια του πύργου.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν bartenders άνω των 18 ετών, που δουλεύουν στην Ελλάδα και ομιλούν Αγγλικά, ώστε να παρουσιάσουν την συνταγή τους στους κριτές του τελικού.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται στους διοργανωτές (την εταιρία ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε.) και δεν θεωρούνται έγκυρες χωρίς απαντητικό email από τους διοργανωτές.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα για μόνο μια συμμετοχή.

Η μοναδική συνταγή Plantation Zombie του κάθε διαγωνιζόμενου, θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ρούμια της σειράς Plantation. Τουλάχιστον τρια (3) από αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται με βασική προϋπόθεση το ρούμι Plantation Overproof 73%, να είναι ένα από αυτά. Το γενικό αριθμητικό σύνολο των συστατικών δε θα πρέπει να ξεπεράσει τα δέκα (10) στο σύνολο συμπεριλαμβανομένης της γαρνιτούρας.

Η χρήση χειροποίητων (homemade) σιροπιών, λικέρ κλπ δεν επιτρέπεται.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν εκτός από τα ρούμια Plantation και τους φυσικούς χυμούς εσπεριδοειδών, θα πρέπει να ανήκουν στην γκάμα της εταιρίας ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε.(Εξαιρούνται τα προιόντα που ανήκουν σε κατηγορίες που η εταιρία δεν εισάγει).

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευθύνη να προμηθευτούν και να προσκομίσουν οι ίδιοι οποιοδήποτε συστατικό δεν βρίσκεται στη λίστα των προϊόντων που παρέχεται από τον διοργανωτή.

Τα Cocktail μπορούν να σερβιριστούν σε οποιοδήποτε ποτήρι, σκεύος ή δοχείο που μπορεί θα θεωρηθεί υγιεινό και ασφαλές. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν οι ίδιοι τα ποτήρια τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από άτομα σχετικά με το χώρο του Bar και του αλκοόλ.

Η κριτική επιτροπή έχει αποκλειστικά τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του νικητή που θα κερδίσει το έπαθλο του διαγωνισμού. Επίσης, η κριτική επιτροπή θα υποστηρίζεται από έναν τεχνικό κριτή, ο οποίος δεν θα βαθμολογεί, αλλά θα παρακολουθεί τα συστατικά, τις ποσότητες και τον χρόνο των διαγωνιζόμενων. Ο τελικός νικητής θα είναι αυτός/ή που θα έχει το μεγαλύτερο μαθηματικό άθροισμα στο τέλος του διαγωνισμού.

Σε περίπτωση ισοψηφίας για την πρώτη θέση νικητής θα ανακηρυχτεί ο διαγωνιζόμενος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία της «γεύση-άρωμα».

Με την υποβολή των συνταγών τους, οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν στη μεταβίβαση του COPYRIGHT των συνταγών και των ονομάτων των Cocktail τους στην ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε. Επίσης, συμφωνούν ότι δέχονται να φωτογραφηθούν ή/και να κινηματογραφηθούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού και ότι το COPYRIGHT οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού παραμένει στην ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε. Με τη συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν στο να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες τους για λόγους διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων.

Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους οι bartenders για να παρουσιάσουν το Signature Cocktail στον τελικό είναι πέντε (5) λεπτά. Για όσους συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα υπάρχουν βαθμοί ποινής.

Πίνακας ποινών

Χρόνος Πόντοι ποινής
5:01 έως 5:30 1
5:31 έως 6:00 2
6:01 έως 6:30 3
6:31 έως 7:00 5
7:01 έως 7:30 10
07:31 και πάνω Ακύρωση Διαγωνιζόμενου
Κάθε χρήση υλικού (σε ποσότητες ή ετικέτα) και τεχνική διαφορετική από την αναγραφόμενη στη συνταγή θα επιφέρει ποινή 1 πόντου.

Η διοργανώτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο www.tsaknakisbros.gr . Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους κανονισμούς, αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρία και κάθε απόφασή της θα είναι τελική.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Plantation Zombie Lovers

NEWSLETTER


Μείνετε συντονισμένοι κάνοντας subscribe