BOTANICA CHILI WHOLE
Προέλευση: Κίνα
Εμφάνιση: Στενές, μυτερές πιπεριές, κόκκινου χρώματος
Γεύση: Μέτρια καυτερή, αν θέλουμε να αυξήσουμε την καυτερότητα, πρέπει να σπάσουμε την πιπεριά ώστε να βγουν οι σπόροι, οι οποίοι είναι πιο καυτεροί
Μέρος του φυτού: Καρπός
Μέθοδος επεξεργασίας: Οι ώριμες πιπεριές τσίλι αποξηραίνονται ολόκληρες
Συσκευασία & αποθήκευση: Aποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.
Διάρκεια ζωής: 24 μήνες
Μαγειρική xρήση: Οι πιπεριές αλέθονται για να δώσουν καυτερή σκόνη, δημοφιλής στη μεξικάνικη, ταϊλανδέζικη, ινδική και φιλιππινέζικη κουζίνα, χρησιμοποιείται σε σούπες, έλαια, μίγματα μπαχαρικών, αλλά και σε επιδόρπια
Χρήση στην εστίαση: – Χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό και διακόσμηση σε διάφορα ζεστά και κρύα κοκτέιλ, προσθέτοντας μια ελαφριά καυτερή νότα – Χρησιμοποιείται για έγχυση πικρών αλκοολούχων ποτών με βάση τη βότκα ή την τεκίλα, καθώς και σε κοκτέιλ και σιρόπια – Συνδυάζεται καλά με τζίντζερ, κάρδαμο και εσπεριδοειδή
- Συσκευασίες: 90gr