Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Croix de Beausejour είναι το δεύτερο κρασί του Chateau Heritiers Duffau Lagarrosse, το οποίο είναι ένα Premier Grand Cru Classe κτήμα της επίσημης κατάταξης του Saint Emilion. Η μύτη πολύπλοκη γεμάτη από βατόμουρα, μαύρα κεράσια, γλυκά μπαχαρικά, cigar box και γήινες νότες, όπως μανιτάρια. Στο στόμα γεμάτο και γενναιόδωρο, υψηλές αλλά γυαλισμένες ταννίνες συνθέτουν […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chateau Gouprie ανήκει στην οικογένεια Moze Berthon και βρίσκεται στο Maillet του Pomerol,γειτνιάζοντας με το Chateau Gazin, L’Evangile και Le Bon Pateur. Από το 2014, Hubert Bouard είναι (Chateau Angelus) wine consultant του κτήματος. Στη μύτη ένα μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων, κυρίως φράουλα και κεράσι, ευγενική χρήση δρυός, η οποία προσφέρει βανίλια, καπνό και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Château Bel Orme Tronquoy de Lalande βρίσκεται λίγο έξω από το Pauillac. Η μοναδική ιστορία του κτήματος ξεκινάει το 1936, όταν ο Monsieur Michael Quie προσέφερε στη γυναίκα του, Lucienne ως γαμήλιο δώρο. Το κρασί βασίζεται στο Merlot και η χρονιά του 2018 προσφέρει πλούσιο και συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο από μούρα και κεράσια, cassis,κέδρο, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chateau Beaumont βρίσκεται μεταξύ του St. Julien και του Margaux. Σήμερα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Philippe Blanc (Chateau Beychevelle). Το κρασί παλαιώνει για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια με το 30% να είναι νέο. Αρώματα μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο και κεράσι, κέδρος, καπνός και βανίλια ξεπροβάλλουν ευγενικά. Στο στόμα βελούδινο με μεταξένιες ταννίνες […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Amiral de Beychevelle είναι το δεύτερο κρασί του Chateau Beychevelle και προέρχεται από την καταπληκτική χρονιά του 2019. Ένα πολύ όμορφο βαθύ σκούρο χρώμα, σημάδι καλής ωριμότητας. Η μύτη του είναι σαγηνευτική ,με νότες από μπαχαρικά, μαύρο κεράσι, βατόμουρο και βιολέτες που ξυπνούν τις αισθήσεις.Έχει μια όμορφη φρεσκάδα που ζωντανεύει το στόμα. Η εντύπωση […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Grand Bateau Blanc οινοποιείται με την τελευταία λέξη τεχνολογίας, συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές. Συγκεκριμένα αμπελοτόπια οινοποιούνται σε δεξαμενές και άλλα σε βαρέλια. Αυτός ο συνδυασμός δίνει μία σαγηνευτική μύτη από ώριμα κόκκινα φρούτα, αναδεικνύοντας δαμάσκηνα, κεράσια και φράουλα με ήπια χρήση νέα δρυός, προσφέροντας γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα ευγενικό και βελούδινο, με μαλακές […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Grand Bateau Blanc οινοποιείται με την τελευταία λέξη τεχνολογίας, συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές. Συγκεκριμένα αμπελοτόπια οινοποιούνται σε δεξαμενές και άλλα σε βαρέλια. Αυτός ο συνδυασμός δίνει μία αρωματική και ντελικάτη μύτη, αναδεικνύοντας πράσινα και εξωτικά φρούτα, όπως φραγκοστάφυλα, πράσινο μήλο και μάγκο, νότες από γρασίδι και μέντα σε φόντο φρυγανισμένου ψωμιού και βανίλιας. […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το ”Sous Roche” αναφέρεται στο εδάφη του συγκεκριμένου αμπελοτοπίου, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ασβεστόλιθο. Το ‘’Sous Roche’’ βρίσκεται στα 300m πάνω από το επίπεδο της θάλασσάς απέναντι από το St. Romain και παίρνει αρκετή κρύα επιρροή. Αυτή χαρίζει στο κρασί κρυστάλλινα κόκκινα φρούτα, όπως μούρα, βύσσινα και κεράσια, ανθικά στοιχεία, φρεσκάδα και ένα διάχυτο πικάντικο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Bourgogne Rouge προσφέρει μια άκρως θηλυκή μύτη, γεμάτη από άνθη, κρυστάλλινα και γεμάτα καθαρότητα κόκκινων φρούτων, όπως μούρα, βατόμουρα και βύσσινα, με λεπτές μπαχαριένες και πικάντικες νότες πιπεριού. Στο στόμα είναι ντελικάτο με μεταξένιες ταννίνες, λεπτό μπαχαριένο, με spicy χαρακτήρα, ο οποίος προέρχεται από τη χρήση ολόκληρων τσαμπιών(ανάλογα με τη χρονιά από 25% – […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Meursault ‘’ Les Vignes de Marquerite’’είναι φόρο τιμής στη γιαγιά τους, Marguerite Buisson, που έφερε στην προίκα της μερικά αμπέλια από το Meursault, αυτό το cuvée φέρει το μικρό της όνομα. Είναι το μείγμα των lieu dits του «Chevalières» και του «Luchets» που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αμπέλια, που βρίσκονται σε […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το La Perriere είναι ένα αμπελοτόπι ηλικίας 40 ετών, σε υψόμετρο 303 – 340 m από το επίπεδο της θάλασσας και τα εδάφη του είναι ασβεστολιθικά. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κρασί με κρυστάλλινα αρώματα πράσινου μήλου και λευκόσαρκου ροδάκινου, λευκά άνθη, φρυγανισμένο ψωμί και έντονη παρουσία ορυκτότητας. Στο στόμα έχει μεταξένια υφή, τονισμένη οξύτητα, δίνοντας […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
‘’Το Sous la Velle ‘’ στα γαλλικά σημαίνει κάτω από το χωριό και πραγματικά το αμπελοτόπι βρίσκεται κάτω από το Saint Romain. Αμπέλια ηλιακίας 60 ετών σε ασβεστολιθικά εδάφη δίνουν στο κρασί πυκνά και συμπυκνωμένα αρώματα ροδάκινου και βερίκοκου, άνθη ακακίας, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού και κίτρο, αρμονικά δεμένα με το minerality και το διακριτικό καπνό. […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Στη καρδιά του Volnay και από νεαρά αμπέλια, το ‘’Sous la Chapelle’’ χαρακτηρίζεται από κομψότητα, μεταξένια υφή και ντελικάτο φρούτο. Στη μύτη έχουμε αρώματα από κρυστάλλινα κόκκινα φρούτα, όπως μούρα και φράουλα, ευγενικό βαρέλι, το οποίο προσφέρει γλυκά μπαχαρικά, βανίλια και κανέλλα και το μπουκέτο συμπληρώνεται από νότες δέρματος. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο, οι ταννίνες […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το cuvee ‘’La Taupe’’ προέρχεται από σταφύλια αμπελιών ηλικίας 80 ετών, τα οποία βρίσκονται στο Pommard. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων μούρων, γλυκών μπαχαρικών και νότες δέρματος. Στο στόμα το κρασί διαθέτει λεπτές ταννίνες, μεταξένια υφή και η δομή του είναι στρογγυλή. Η επίγευση είναι μακρά με ανεπαίσθητες νύξεις μπαχαρικών.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Premier Cru Saint Aubin Les Murgers des Dents de Chien βρίσκεται ψηλά, κοιτάζοντας τα γειτονικά Grand cru του Puligny Montrachet. Τα αμπέλια μεγαλώνουν πάνω σε ασβεστολιθικά εδάφη, τα οποία είναι επικαλυμμένα με λευκό βότσαλο. Λόγω της τοποθεσίας του, το κρασί έχει ένα εκλεκτό χαρακτήρα με λεπτότητα και υψηλή φυσική οξύτητα. Η μύτη έχει σοφιστικέ […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το σταφύλια του Premier Cru Les ‘’Folatières’’ προέρχονται από φτωχά εδάφη με πολύ καλή έκθεση, παράγοντας ένα πλούσιο και εξωστρεφές κρασί, γεμάτο σφρίγος. Προέρχεται από αμπέλια ηλικίας άνω των 60 ετών. Είναι γοητευτικό στα νιάτα του, με νότες από λευκόσαρκα φρούτα, λευκά άνθη, ευγενικό βαρέλι, μέλι και φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα πλούσιο και γεμάτο, ισορροπείται […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το ‘’Les Enseigneres’’ είναι από τα πιο φημισμένα αμπελοτόπια του Puligny Montrachet σε επίπεδο village λόγω της γειτνίασης και παρόμοιων εδαφών με το Batard Montrachet & Bievenues Batard Montrachet. Η δύναμη, η φυσική ένταση των λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, τα λευκά άνθη και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε συνδυασμό με τα ορυκτά στοιχεία και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Premier Cru ‘’Genevrieres’’ βρίσκεται στη μέση μιας απότομης πλαγιάς, με κυρίαρχο στοιχείο τα ασβεστολιθικά εδάφη. Τα αμπέλια είναι ηλικίας άνω των 85 ετών συντελώντας στο πυκνό και γεμάτο ενέργεια φρούτο.Στη μύτη είναι αγνό, αλμυρό και πολύτιμο, το Les Genevrières είναι ένα κομψό κρασί, με ορυκτό χαρακτήρα και η καθαρότητά του εκφράζεται απαλά με το […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Τα αμπέλια του Premier Cru ‘’Les Charmes’’φυτεύτηκαν το 1945 πάνω σε ασβεστοπηλώδη – αμμώδη εδάφη. Αυτό το εκλεκτό και αισθησιακό κρασί, χαρίζει στη μύτη αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, νότες άνθους και καβουρδισμένου φουντουκιού, ορυκτότητα και έχει μια συγκέντρωση που το κάνει διακριτικό στη νεότητά του αλλά ισχυρό στο πέρασμα του χρόνου. Στο στόμα είναι γεμάτο, πλούσιο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Clos des Corvees de Citeau είναι είναι το monopole αμπελοτόπι του κτήματος, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Meursault. Τα εδάφη είναι πλούσια σε πηλό και γι’αυτό το λόγο το κρασί είναι πλούσιο, με συμπυκνωμένο φρούτο, αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, ψημένο ψωμί, ξηροί καρποί, φουντούκια και ευγενική χρήση δρυός. Στο στόμα είναι γενναιόδωρο, με φρεσκάδα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το cuvee ‘’Les Casse Tetes’’ στα γαλλικά σημαίνει αίνιγμα ή παζλ, το οποίο οφείλεται στη σκληρότητα των εδαφών σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία του ασβεστόλιθου. Στη μύτη έχουμε συμπυκνωμένο πυρηνόκαρπο και πράσινο φρούτο, όπως λευκόσαρκο ροδάκινο και πράσινο μήλο, φουντούκια, μέλι και ορυκτότητα, δύναμη και ενέργεια, τα οποία είναι τα συστατικά της πεπτουσίας ενός […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το ‘’Les Narvaux’’ είναι ένα διάσημο lieut dit, το οποίο βρίσκεται στη κορυφή της πλαγιάς και αποτελείται από ρηχά ασβεστολιθικά εδάφη. Είναι ένα αέρινο κρασί, το οποίο έχει ενέργεια και είναι ισορροπημένο. Αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, νότες καρβουδισμένου αμυγδάλου και mineral στοιχεία συνθέτουν το χαρακτήρα του κρασιού. Η επίγευση είναι μακρά και χρειάζεται μερικά χρόνια για […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το cuvee ‘’Les Femelottes’’ προέρχεται από την κοινότητα του Puligny Montrachet, ένα terroir που φημίζεται για τη φινέτσα των κρασιών. Η ηλικία των αμπελιών είναι 50 ετών και τα εδάφη είναι ένας συνδυασμός πηλού και άμμου. Στη μύτη είναι εκφραστικό και φρουτώδες, όπου τα αρώματα θυμίζουν βερίκοκο και ροδάκινο, χρυσό μήλο. Η πολυπλοκότητα συμπληρώνεται από […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Cuvee ‘’Les Marechaux’’ προέρχεται από την κοινότητα του Puligny Montrachet. Τα αμπέλια είναι 65 ετών και το έδαφος είναι πηλώδες. Εξωστρεφή αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, τα οποία έχουν μεγάλη συμπύκνωση φρούτου και ένταση λόγω της ηλικίας των αμπελιών.Mineral στοιχεία, ζύμες και άνθη συμπληρώνουν τα αρώματα της μύτης. Στο στόμα το κρασί έχει στρογγυλή […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελώνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποσόστωση ασβεστόλιθο, αντίστοιχα με εκείνα στο Montagne de Reims. Υπέροχο μπουκέτο κόκκινων και μαύρων φρούτων από βατόμουρα, κεράσια και βύσσινα, αρμονικά δεμένα με άνθη, γλυκά μπαχαρικά και νύξεις δέρματος. Στο στόμα ευγενικό, με μεταξένια υφή και ταννίνες, αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, συνοδευόμενο από […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ένα αριστοκρατικό cuvee αποτελούμενο από ένα μπουκέτο λουλουδιών, κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Στο στόμα φινετσάτο με κρυστάλλινα κόκκινα φρούτα, μεταξένιες ταννίνες και μακρά επίγευση. Παλαίωση 12 μηνών σε muids βαρέλια(25% νέο βαρέλι) Τα σταφύλια συλλέγονται από διαφορετικά αμπελοτόπια με το καθένα να δίνει το χαρακτήρα του στο blend. Η οινοποίηση γίνεται με 25% ολόκληρων τσαμπιών.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Τα σταφύλια του Les Longeroies προέρχονται από το ομώνυμο αμπελοτόπι, το οποίο χαρακτηρίζεται από την μεγάλη ηλιοφάνεια. Στη μύτη έχουμε εξωστρεφή αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, ζύμες, βανίλια και μέλι. Στο στόμα διαθέτει μια λεπτή κρεμώδη υφή, η οποία ισορροπείται από την οξύτητα και την ορυκτότητα και η επίγευση είναι μακρά.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Cumaro προέρχεται από την ελληνική λέξη κόμαρος, που σημαίνει κουμαριά. Αποτελεί φόρος τιμής στο Monte Conero και είναι το εμβληματικό κρασί της περιοχής. Στη μύτη το κρασί διαθέτει ένα πλούσιο μπουκέτο από μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο, γλυκά κεράσια Morello, πικάντικα και γλυκά μπαχαρικά, όπως βανίλια και γλυκόριζα και νότεςε κέδρου και καπνού. Στο στόμα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το San Lorenzo παίρνει το όνομά του από τον αμπελώνα της κοινότητας Osimo. Στη μύτη εμφανίζει ώριμα κόκκινα και μαύρα ζουμερά φρούτα που θυμίζουν βύσσινα και κεράσια, γλυκά μπαχάρια και βότανα μεσογείου. Στο στόμα πλούσιο με ζουμερό φρούτο και οι ταννίνες έχουν μεταξένια υφή. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτώδης.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το όνομα του κρασιού προέρχεται από τη λατινική λέξη Plenum, με σκοπό να υποδηλώνει τα χαρακτηριστικά της πολυπλοκότητας, της πληρότητας και της δομής. Στη μύτη εμφανίζει ώριμα πυρηνόκαρπα, μέλι, ψημένα αμύγδαλα, ορυκτότητα και βοτανικότητα. Η πολυπλοκότητα συμπληρώνεται από βαλσαμικές νότες και γλυκάνισο. Στο στόμα πλούσιο και βελούδινο, η φρεσκάδα των αρωμάτων και της οξύτητας μένουν […]
Το Campo San Giorgo είναι η επιτομή της κομψότητας της ποικιλίας Montepulciano και τα σταφύλια του επιλέγονται προσεκτικά από την κοινότητα του Camerano, όπως αυτό απεικονίζεται στην ετικέτα του κρασιού. Η μύτη είναι πλούσια και μεθυστική, αρώματα ώριμου δαμάσκηνου και κερασιού συνοδευόμενο από νύξεις φλούδας πορτοκαλιού, γλυκά μπαχαρικά όπως βανίλια και γλυκόριζα και στη συνέχεια […]
Μεταξύ της Αδριατικής θάλσασσας και του βουνού Gran Sasso,καλλιεργείται η ποικιλία Pecorino. Στη μύτη ευγενικό και κομψό, χαρίζει αρώματα εσπερειδοειδών και πυρηνόκαρπων, λευκά άνθη και έντονα mineral στοιχεία. Στο στόμα τραγανό, επίμονο και έντονη φρεσκάδα. Η οξύτητά του τονισμένη με μακρά και mineral επίγευση.
Το Centovie Rosato είναι συνδυασμός της ισχυρής προσωπικότητας του Montepulciano και της ήπιας οινοποίησης με σκοπό τη δημιουργία ενός ευχάριστου και γαστρονομικού ροζέ κρασιού. Η μύτη είναι ευχάριστη και φρουτώδης, με αρώματα φράουλας και κερασιού, τα οποία παντρεύονται με νύξεις εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι φρέσκο με τονισμένη οξύτητα και η επίγευση είναι μακρά και επίμονη.
Στη προσπάθεια της διατήρησης παλιών ποικιλιών, το Bourgogne Origines είναι ένα blend 2/3 Pinot Blanc και 1/3 Pinot Beurot. Στη μύτη κυριαρχούν καθαρά αρώματα πράσινου μήλου και αχλαδιού, συνοδευόμενα από αμύγδαλα και άγριο μέλι. Στο στόμα έχουμε καθαρότητα αρωμάτων πράσινων και πυρηνόκαρπων φρούτων, mineral στοιχεία, φρεσκάδα από την οξύτητα και η επίγευση μακρά με βοτανικό […]
Το Cuvee Saint Urbain είναι ένα φινετσάτο cuvee,το οποίο έχει ένα μικρό ποσόστο Pinot Blanc. Στη μύτη λεπτά αρώματα πράσινου μήλου και αχλαδιού, άνθη, νότες από πεπόνι και απαλό βαρέλι. Στο στόμα έχει λεπτότητα και υφή, όπου η οξύτητα δίνει φρεσκάδα και τα αρώματα βασίζονται σε πράσινα και τροπικά φρούτα. Μακρά επίγευση με φρουτώδες χαρακτήρα.