Η Lenoble Blanc de Noir Premier Cru 2013 είναι μια χρονολογημένη Chamgane , οποία είναι 100% Pinot Noir από το χωρίο του Bisseuil της Grande Vallee de la Marne. Το κρασί έχει ωριμάσει για 10 χρόνια σε ανοξείδωτες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια, προσφέροντας βάθος, πολυπλοκότητα και κομψότητα. Στη μύτη είναι σαγηνευτική, προσφέροντας κίτρινα φρούτα, όπως […]
Το Barolo DOCG Cannubi Riserva ‘’1752’’ είναι φόρος τιμής στην ιστορική χρονιά του 1752, κατά την οποία ονομάστηκε για πρώτη φορά μία φιάλη με την ένδειξη Cannubi. Το Cannubi είναι ο μοναδικός αμπελώνας MGA, ο οποίος συνδυάζει εδάφη από δύο διαφορετικές γεωλογικές εποχές (Tortorian & Helvetian), δίνοντας τα πιο κομψά και φινετσάτα Barolo. Το σταφύλι […]
Το Barolo DOCG Cerequio είναι ένα κρασί, το οποίο προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελώνα MGA και συνδυάζει κομψότητα και δύναμη. Ο αμπελώνας είναι αμφιθεατρικός και βρίσκεται μεταξύ La Mora & Barolo με νότιο – ανατολική έκθεση και εδάφη αποτελούμενα κυρίως από άργιλο & πηλό (80%) και άμμο (20%). Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για […]
Το Barolo DOCG είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κρασιά του Barolo και της παραδοσιακής σχολής, το οποίο προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελώνα MGA. Τα αργιλοπηλώδη (85%) & αμμώδη (15%) εδάφη σε συνδυασμό με την νότιο – ανατολική έκθεση δίνουν κρασιά με μεγάλη αρωματική πολυπλοκότητα και δομή σε συνδυασμό με την πολύ καλή οξύτητα και […]
Το Barolo DOCG Lecinquevigne είναι ο καρπός των πέντε επιλεγμένων αμπελώνων των κοινοτήτων του Barolo, Monforte d’Alba και Grinzane Cavour. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 15 μέρες και στη συνέχεια ωριμάζει για 24 μήνες σε βαρέλια των 20hl & 100hl κα στη φιάλη για 12 μήνες. Η μύτη είναι έντονη και προσφέρει ένα […]
Το Langhe DOC Marghe συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνική με σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης με σκοπό να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Nebbiolo. Το σταφύλι συλλέγεται προσεκτικά από επιλεγμένους αμπελώνες του Langhe. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 12 μέρες και στην συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια των 20hl & 100hl για 12 μήνες. Στη […]
Η Barbera d’Asti DOCG Zero Sette προέρχεται από τους λόφους του Monferato, η οποία φημίζεται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών. Το σταφύλι συλλέγεται από ένα ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 30 ετών και 11ha στα 300 μέτρα υψόμετρο, όπου τα εδάφη του αποτελούνται από ασβεστόλιθο και πηλό. Το κρασί οινοποιείται και ωριμάζει σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες […]
Το Perlino Prosecco D.O.C.Extra Dry είναι ένα ελκυστικό, αφρώδες κρασί από την ποικιλία Glera. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα φρέσκου μήλου, αχλαδιού, ροδάκινου και εσπεριδοειδών, τα οποία συμπληρώνονται από νότες λουλουδιών. Οι φυσαλίδες είναι φίνες και επίμονες και η επίγευση μακρά και ευχάριστη
To Perlino Asti DolceDOCG προέρχεται από το Asti του Piemonte και είναι ένα αφρώδες γλυκό κρασί από την ποικιλία Moscato Bianco. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα φρέσκου ροδάκινου, βερίκοκου και εξωτικών φρούτων τα οποία συμπληρώνονται από νότες λουλουδιών, ακακίας και μελιού. Οι φυσαλίδες είναι φίνες και επίμονες και η επίγευση μακρά και ευχάριστη.
Το Les Brulieres de Beychevelle είναι ένα εκλεπτυσμένο Bordeaux blend (65% Merlot – 35% Cabernet Sauvignon), το οποίο προέρχεται από ένα επιλεγμένο αμπελοτεμάχιο του Haut Medoc. Το κρασί ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικό δρύινο βαρέλι των 225lt με το 30% να είναι νέο. Η μύτη είναι εκλεπτυσμένη και χαρακτηρίζεται από μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο, […]
Το Château Beychevelle Grand Vin αποτελεί τη ναυαρχίδα του κτήματος και την επιτομή της οινικής τέχνης του Saint-Julien — μιας περιοχής που φημίζεται για την απαράμιλλη κομψότητα και τη δυναμική έκφραση των κρασιών της. Το blend του αποτελείται από 49% Cabernet Sauvignon, 46% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot και 2% Cabernet Franc. Το κρασί ωρίμασε […]
Μετά την επιτυχία της “ερυθρής γοργόνας” με την ετικέτα L’Appel des Sereines, έρχεται η “λευκή γοργόνα” — το La Sirène Blanche. Το κρασί αποτελείται από ένα αρμονικό blend: 40% Marsanne, 40% Clairette και 20% Muscat. Ωριμάζει για 8 μήνες πάνω στις φίνες οινολάσπες, σε δεξαμενές και tonneaux βαρέλια. Η μύτη είναι εκφραστική και έντονη, με […]
Το Coeur du Valle Oakville συγκαταλέγεται στα κορυφαία κρασιά της Πρώτης κατάταξης της Napa Valley και το όνομά του στα γαλλικά σημαίνει «Η καρδιά της κοιλάδας». Το σταφύλι προέρχεται από τον ιδιόκτητο & σπουδαίο αμπελώνα στο To Kalon Creek, του οποίου τα εδάφη είναι αλλουβιακά και χαλικώδη. Ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και πραγματοποιείται τη νύχτα με […]
Το Passionnement Oakville είναι αφιερωμένο στη γυναίκα του, Jodie Morlet και στα γαλλικά σημαίνει «Πάθος». To Passionnement είναι ένα cuvee selection της ποικιλίας Cabernet Sauvignon, το οποίο προέρχεται από τα καλύτερα βαρέλια των ιδιόκτητων αμπελώνων του Oakville Bench, Knights Valley και St. Helena. Ο τρύγος είναι χειρονακτικός και πραγματοποιείται τη νύχτα. Το κρασί ωριμάζει για […]
Το Mon Chevalier Knights Valley είναι αφιερωμένο στο γιο του, Paul Morlet και στα γαλλικά σημαίνει «Ο ιππότης μου». To Mon Chevalier είναι ένα εκλεπτυσμένο Bordeaux blend (86% Cabernet Sauvignon, 8% Cabernet Franc, 3% Merlot, 2% Malbec, 1% Petit Verdot) από τη μεγάλη χρονιά του 2013 και το φρούτο συλλέγεται χειρωνακτικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στο […]
Το La Proportion Doree είναι ένα blend των τριών λευκών ποικιλιών του Bordeaux (71% Semillon, 28% Sauvignon Blanc, 1% Muscadelle),ένα cuvee εμπνευσμένο από τους καλύτερους παραγωγούς του Pessac Leognan. Το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά τη νύχτα από 5 επιλεγμένα αμπελοτόπια της Sonoma County, των οποίων τα εδάφη είναι χαλικώδη. Ακολουθεί κλασσική οινοποίηση των λευκών Bordeaux με ζύμωση […]
Το Coteaux Nobles Fort Ross Seaview είναι ένα μοναδικό cuvee από την ποικιλία Pinot Noir. Προέρχεται από επιλεγμένο αμπελώνα του Fort Ross Seaview στα 500m υψόμετρο, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα της ομίχλης και είναι η δεύτερη κορυφογραμμή του Ειρηνικού Ωκεανού. Το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά και ζυμώνει σε γαλλικό βαρέλι με γηγενείς ζύμες […]
Το Ma Douce Fort Ross Seaview είναι ένα μοναδικό cuvee από την ποικιλία Chardonnay. Προέρχεται από επιλεγμένο αμπελώνα του Fort Ross Seaview στα 500m υψόμετρο, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα της ομίχλης και είναι η δεύτερη κορυφογραμμή του Ειρηνικού Ωκεανού. Το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά και ζυμώνει σε γαλλικό βαρέλι με γηγενείς ζύμες. Ένα […]
Το Quinta do Crasto Touriga Nacional ανήκει στην premium κατηγορία κρασιών και προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία – ναυαρχίδα της κοιλάδας του Douro, Touriga Nacional. Παράγεται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές, όταν τα επίπεδα ποιότητας των σταφυλιών είναι η μέγιστη. Η επιλογή του φρούτου είναι αυστηρή, καθώς προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτέμαχια στα 300m υψόμετρα και με […]
Το Crasto Superior Branco πήρε το όνομά του από την περιοχή προέλευσης των σταφυλιών, το Douro Superior. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Quinta da Cabreira στα 130m – 450m υψόμετρο με ανατολικό – βόρειο προσανατολισμό. Το κρασί είναι blend από τις γηγενείς ποικιλίες, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz & Sousao. Η […]
Το Crasto Superior Branco πήρε το όνομά του από την περιοχή προέλευσης των σταφυλιών, το Douro Superior. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Quinta da Cabreira στα 600m υψόμετρο με ανατολικό – βόρειο προσανατολισμό. Το κρασί είναι blend από τις γηγενείς ποικιλίες, 60% Vioshino & 40% Verdelho. Η ζύμωση πραγματοποιείται αρχικά σε ανοξείδωτη […]
Το Roquette & Cazes είναι το εγχείρημα δύο φίλων, του Jorge Roquette του Quinta do Crasto και του Jean- Michel Cazes από το Chateau Lynch-Bages. Το κρασί συνδυάζει τη δύναμη και τον πλούτο των γηγενών ποικιλιών της κοιλάδας του Douro με την κομψότητα και φινέτσα του Bordeaux. Το blend αποτελείται από τις ποικιλίες 60% Touriga […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Piccadilly Valley είναι η ψυχρότερη οινική περιοχή της Αυστραλίας. Ο αμπελώνας φυτεύτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70’ και βρίσκεται στα 550m υψόμετρο σε απότομη πλαγιά με βόρεια ή ανατολική έκθεση, ώστε να λαμβάνει όλο τον πρωινό ήλιο. Το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά και στη συνέχεια ζυμώνει σε νέα γαλλική δρυ 225lt. Παλαιώνει για 8 […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Από τη γηγενή ποικιλία της Αυστρίας, Gruner Veltliner, το Hochriegl Alkoholfrei είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν έναν αφρώδη οίνο χωρίς αλκοόλ. Στη μύτη έχουμε διακριτικά αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού και σταφυλιού, τα οποία δένονται αρμονικά με άνθη γιασεμιού και νύξεις λευκού πιπεριού. Στο στόμα διαθέτει κρεμώδη αφρισμό, δροσιστική και τραγανή οξύτητα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το L’Appel des Sereines είναι ένα ερυθρό κρασί από την ποικιλία Syrah, το οποίο προέρχεται από τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια Ardoix, Chavanay, St. Michel sur Rhone & Verin. Κοινό χαρακτηριστικό των αμπελώνων η νότιο – ανατολική έκθεση και τα γρανιτικά εδάφη. Για το L’Appel des Sereines χρησιμοποιεί 50% ολόκληρο τσαμπί και στη συνέχεια το κρασί παλαιώνει για 15 μήνες κυρίως σε ανοξείδωτη δεξαμενή(75%) και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Condrieu Villa Pontciana είναι ένα μοναδικό cuvee, το οποίο δεν ξεπερνά τις 1500 φιάλες ετησίως. Προέρχεται από 2 lieu dit, DePoncins και Grand Val, ηλικίας 50 ετών. Τα εδάφη του αποτελούνται από quartz και mica, προδίδοντας δομή και διάχυτη ορυκτότητα. Η ζύμωση πραγματοποιείται στα βαρέλια σε χαμηλή θερμοκρασία με ιθαγενείς ζύμες Το κρασί ωριμάζει για 11 μήνες σε γαλλική δρύινο βαρέλι (30% νέο) με battonage και στη συνέχεια ξεκουράζεται […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Condrieu DePoncins προέρχεται από την κοινότητα Saint – Michel – sur – Rhone από το lieu dit DePoncins, ηλικίας 25 ετών, το οποίο γειτνιάζει με το Chateau Grillet. Τα εδάφη του αποτελούνται από γρανίτη και mica, προδίδοντας δομή και διάχυτη ορυκτότητα. Η ζύμωση πραγματοποιείται στα βαρέλια σε χαμηλή θερμοκρασία με ιθαγενείς ζύμες Το κρασί ωριμάζει για 11 μήνες σε γαλλική δρύινο βαρέλι (30% […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Condrieu Les Terrasses du Palat προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια των κοινοτήτων Verin & Chavanay, ηλικίας 25 ετών και το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά. Η ζύμωση πραγματοποιείται στα βαρέλια σε χαμηλή θερμοκρασία με ιθαγενείς ζύμες. Το κρασί ωριμάζει για 11 μήνες σε γαλλική δρύινο βαρέλι (15% νέο) με battonage και στη συνέχεια ξεκουράζεται στη δεξαμενή για 5 μήνες. Η μύτη είναι πλούσια […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Petit Chablis Pas si Petit προέρχεται από νεαρούς και επιλεγμένους αμπελώνες του Chablis, των οποίων τα εδάφη βασίζονται στο Portlandian. Στη μύτη ανοίγει ευχάριστα με νότες εσπεριδοειδών, τα οποία προσφέρουν lime, γκρέιπφρουτ, στη συνέχεια αναδύεται πράσινο μήλο και αχλάδι και το μπουκέτο ολοκληρώνεται με αγγίγματα ορυκτότητας. Στο στόμα διαθέτει έντονη φρεσκάδα, τραγανή δομή και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Tio Pepe Fino Sherry Dos Palmas είναι η προσκεκτική επιλογή βαρελιών, τα οποία έμειναν για 8 χρόνια υπό την επίδραση του flor. Το Dos Palmas είναι η απόλυτη έκφραση του οινοποιείου και των εδαφών albariza του Jerzez. Η μύτη είναι έντονη και πολύπλοκη, η οποία χαρακτηρίζεται από το flor, προσφέροντας αλμύρα, ορυκτότητα, καβουρδισμένα φουντούκια, αποξηραμένα και ασβεστόλιθο. Στο στόμα είναι ξηρό, στρογγυλό με ελαφρύ κρεμώδη […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Tio Pepe Fino en Rama Sherry είναι η μέγιστη έκφραση της βιολογικής παλαίωσης, όπου το κρασί έχει παραμείνει για 5 χρόνια κάτω από την επίδραση του flor σε επιλεγμένα αμερικάνικα βαρέλια στη solera και εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα χωρίς διαύγαση. Η μύτη είναι συμπυκνωμένη και φινετσάτη, αναδεικνύοντας έντονα αρώματα αλατισμένου αμύγδαλου, κάσιους, φρυγανισμένου ψωμιού, προζύμι και ώριμου πράσινου μήλου. Στο στόμα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Tio Pepe Fino Sherry είναι το πιο διάσημο Sherry του κόσμου. Το σταφύλι Palomino συλλέγεται μόνο από εδάφη albariza, τα οποία είναι μια μείξη ασβεστόλιθου, silica και πηλού. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε αμερικάνικα βαρέλια για 4 χρόνια, ακολουθώντας την παραδοσιακή solera. Η μύτη είναι κομψή, η οποία μας προσφέρει τα αρώματα του flor από την βιολογική παλαίωση, όπως θαλασσινό νερό, αλατισμένο αμύγδαλο, ζύμες και πράσινη ελιά σε […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Pelago ( από την ελληνική λέξη πέλαγος) εντάχθηκε στη λίστα με τα πιο περιζήτητα ιταλικά κρασιά στον κόσμο, στην πρώτη του εσοδεία, όταν το 1997 κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου ερυθρού κρασιού στον κόσμο στον διεθνή διαγωνισμό του International Wine Challenge London. Η μύτη είναι πολύπλοκη, χαρίζοντας έντονο & συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο, όπως φραγκοστάφυλο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Maximo είναι ένα μοναδικό & σπάνιο γλυκό κρασί του Marche, διότι τα σταφύλια του Sauvignon Blanc δέχονται ‘’ευγενική επίθεση’’ από τον βοτρύτη. Αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, όπου στις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει αρκετή υγρασία, δημιουργώντας τις συνθήκες για ευγενή σήψη και στην συνέχεια πνέουν ξηροί και θερμοί άνεμοι. Το κρασί παλαιώνει για […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Franzini Spumante Brut Rose είναι ένα ελκυστικό, αφρώδες κρασί από τις ποικιλίες Trebbiano και Brachetto. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα απο κεράσια, φράουλες και κόκκινα άνθη. Ενώ αισθητές είναι νήξεις απο ροδάκινα και εσπεριδοειδή, τα οποία συμπληρώνονται από νότες λουλουδιών. Οι φυσαλίδες είναι φίνες και επίμονες και η επίγευση μακρά και ευχάριστη.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs Chouilly 2012 είναι μια χρονολογημένη Champagne, η οποία είναι 100% Chardonnay από το Grand Cru Chouilly, ένα από τα έξι χωριά, το οποίο παράγει μόνο Chardonnay. Αποτελεί την μοναδική έκφραση κομψότητας και φινέτσας. Η μύτη προσφέρει συμπυκνωμένα αρώματα λευκών άνθεων, λευκόσαρκων φρούτων, φουντουκιών και διάχυτη ορυκτότητα. Στο στόμα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs Chouilly V.19 είναι 100% Chardonnay από το Grand Cru Chouilly, ένα από τα έξι χωριά, το οποίο παράγει μόνο Chardonnay. Αποτελεί την μοναδική έκφραση κομψότητας και φινέτσας. Η μύτη είναι πλούσια και πολύπλοκη, η οποία προσφέρει λευκά άνθη, φρέσκα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, αρμονικά δεμένα με νότες εσπεριδοειδών & […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Lenoble Rose Terroirs Chouilly Bisseuil ‘’mag 16’’ συνδυάζει 94% Chardonnay από το Grand Cru Chouilly και 6% Premier Cru Bisseuil. Η μύτη είναι φρουτώδης και ελκυστική, προσφέροντας αρώματα φράουλας και βατόμουρου, άνθη και κιμωλία. Στο στόμα αναδεικνύεται η κομψότητα του Chardonnay, η οποία δένεται αρμονικά με τα αρώματα των φρέσκων κόκκινων φρούτων. Η επίγευση […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Lenoble Extra Brut V.20 είναι ένα cuvee, το οποίο αποτελείται από 40% Pinot Noir, 40% Meunier & 20% Chardonnay. Η μύτη είναι εκλεπτυσμένη και δυναμική, προσφέροντας καθαρά λευκόσαρκα φρούτα, νότες εσπεριδοειδών, ανθικά στοιχεία και διάχυτο minerality. Στο στόμα είναι πλούσια, κρυστάλλινη με μακρύ τελείωμα.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Arras Brut Elite είναι ένας αφρώδης οίνος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή μέθοδο από τις κλασσικές ποικιλίες Pinot Noir – Chardonnay – Meunier.Το 94% του κρασιού προέρχεται από την σπουδαία χρονιά του 1996. Το φρούτο συλλέγεται χειρωνακτικά από επιλεγμένα αμπελοτόπια των Derwent Valley, Pipers& Coal Valley. Το κρασί ωριμάζει 48 μήνες με […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Arras Blanc de Blancs είναι ένας αφρώδης οίνος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή μέθοδο από 100% Chardonnay. Το φρούτο συλλέγεται χειρωνακτικά από επιλεγμένα αμπελοτόπια των Derwent Valley, Pipers & Huon Valley. Το κρασί ωριμάζει 36 μήνες με τις ζύμες και έχει υποστεί 100% μηλογαλακτική ζύμωση. Η μύτη χαρακτηρίζεται από κομψότητα και φινέτσα, όπου […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η ‘’A’’ by Arras Premium Cuvee είναι ένας αφρώδης οίνος, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή μέθοδο από τις κλασσικές ποικιλίες της Champagne Pinot Noir, Chardonnay και Meunier. Το κρασί ωριμάζει 36 μήνες με τις φίνες οινολάσπες και 6 μήνες στη φιάλη. Η μύτη είναι φινετσάτη και διακρίνεται από έντονη φρεσκάδα. Πράσινο μήλο, αχλάδι, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Eileen Hardy Shiraz δημιουργήθηκε το 1970 προς τιμήν της σπουδαίας κυρίας για το έργο και την αφοσίωσή της. Το φρούτο συλλέγεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της McLaren Vale, τα οποία είναι ηλικίας 90 ετών. Η παλαίωση γίνεται σε νέα γαλλικά βαρέλια για 16 μήνες. Η μύτη είναι μεγαλειώδης και προσφέρει συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο, όπως δαμάσκηνο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο Thomas Hardy υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς ήταν ο πρώτος οινοποιός, ο οποίος χρησιμοποιούσε blend ποικιλιών από διαφορετικές περιοχές της Νότιας Αυστραλίας. Μέσω του blend αναδεικνύεται και ενισχύεται η μοναδικότητα και ποιότητα κάθε περιοχής. Το Hardys HRB Shiraz προέρχεταιαπό 76% McLaren Vale, 12,5% Pyrenees & 11,5% Clare. Το Shiraz από τη McLaren […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το William Hardy Chardonnay συλλέγεται από αμπελώνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Limestone Coast. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ασβεστολιθικά εδάφη και τις ψυχρές ροές από τον Νότιο Ωκεανό. Αυτό προσδίδει στο σταφύλι δομή, οξύτητα και spicy χαρακτήρα. Η μύτη είναι εκλεπτυσμένη, η οποία προσφέρει λευκόσαρκα ροδάκινα, βερίκοκα, λευκά άνθη, διάχυτο minerality και η ήπια χρήση δρυός […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο Thomas Hardy Nottage ήταν ανιψιός του Thomas Hardy, ο οποίος ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών στο κτήμα και εργάστηκε για 66 χρόνια. Το 1967 κυκλοφόρησε η σειρά Nottage Hill για τη συμβουλή και το έργο του. Το Cabernet Sauvignon – Shiraz είναι το πιο επιτυχημένο και διαδεδομένο blend της Αυστραλίας. Η μύτη είναι […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο Thomas Hardy Nottage ήταν ανιψιός του Thomas Hardy, ο οποίος ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών στο κτήμα και εργάστηκε για 66 χρόνια. Το 1967 κυκλοφόρησε η σειρά Nottage Hill για τη συμβουλή και το έργο του. Η μύτη του Chardonnay χαρακτηρίζεται από ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, μάνγκο και νότες από φλούδες εσπεριδοειδών και η […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο Thomas Hardy Nottage ήταν ανιψιός του Thomas Hardy, ο οποίος ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών στο κτήμα και εργάστηκε για 66 χρόνια. Το 1967 κυκλοφόρησε η σειρά Nottage Hill για τη συμβουλή και το έργο του. Το Sauvignon Blanc διαθέτει μια εξωστρεφή μύτη, η οποία προσφέρει αρώματα εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων & τροπικών φρούτων, όπως […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το St. Hallett Higher Earth προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Eden Valley, τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τα γκρίζα αμμώδη εδάφη πάνω από ασβεστόλιθο. Επίσης, το σταφύλι συλλέγεται από μεγάλο υψόμετρο και σε συνδυασμό με το ψυχρό κλίμα της περιοχής, παράγεται ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και φινετσάτα Syrah της Eden Valley. Η παλαίωση […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το St. Hallett Blackwell είναι ένα Shiraz προς τιμήν του Stuart Blackwell, ο οποίος ήταν ο οινοποιός επί 40 χρόνια και συνέβαλε στην ιστορία του κτήματος. Το φρούτο συλλέγεται από επιλεγμένους αμπελώνες βόρεια της BarossaValley, όπου τα εδάφη έχουν καφέ και ερυθρό πηλό και έχουν χαμηλή στρεμματική απόδοση. Το κρασί παλαιώνει για 18 μήνες σε […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το St. Hallett Faith είναι ένα Shiraz, το οποίο προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της κεντρικής και βόρειας Barossa. Κύριο χαρακτηριστικό των εδαφών είναι ο ερυθρός πηλός, ο οποίος προσφέρει υφή και πυκνό φρούτο στη δομή του κρασιού. Η παλαίωση του κρασιού γίνεται σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες. Η μύτη είναι έντονη, όπου […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Petaluma Coonawara Evans Vineyard είναι ένα Bordeaux blend, οποίο συλλέγεται από ένα αμπελοτόπι στο βόρειο άκρο της ομώνυμης περιοχής. Τα κόκκινα εδάφη του terra rossa πάνω από τον αρχαίο ασβεστόλιθο, δίνουν ένα από τα πιο συγκλονιστικά και πολύπλοκα κρασιά του κόσμου. Το Evans Vineyard είναι blend 63% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot και 4% Shiraz, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο αμπελώνας B & Vineyard βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Adelaide Hills και διαθέτει σχιστολιθικά εδάφη. Το σταφύλι συλλέγεται χειρωνακτικά και για δύο εβδομάδες περνά κρύο μούλιασμα, το οποίο προσδίδει άρωμα και γευστική ένταση και στην συνέχεια ωριμάζει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με το 35% να είναι νέο. Το Shiraz στη μύτη […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η Coonawara είναι ένα μοναδικό terroir για την έκφραση του Cabernet Sauvignon. Αυτό οφείλεται στην εγγύτητα του Νότιου Ωκεανού, ο οποίος φέρνει ψυχρές ροές αέρα στους αμπελώνες και στα μοναδικά εδάφη της terra rossa. Το Petaluma Cabernet Sauvignon ωριμάζει για 16 μήνες σε δρύινα γαλλικά κυρίως πρώτης και δεύτερης χρήσης με σκοπό την ανάδειξης της καθαρότητας του φρούτου. Η μύτη είναι φινετσάτη και έντονη, η οποία προσφέρει μαύρο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο αμπελώνας Hanlin Hill φυτεύτηκε το 1968 και είναι μια μοναδική έκφραση Riesling από την Clare Valley, διότι τα εδάφη του αποτελούνται από σχιστόλιθο και άμμο. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τα εδάφη συντελούν σε ένα Riesling με δομή & έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Η μύτη είναι έντονη και εκλεπτυσμένη, όπου κυριαρχούν λευκόσαρκα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Petaluma Sauvignon Blanc συλλέγεται χειρωνακτικά από έξι επιλεγμένα αμπελοτεμάχια των Adelaide Hills. Στη ζύμωση χρησιμοποιείται μόνο ο χυμός της ελεύθερης ροής. Η Ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες και το κρασί ωριμάζει για 10 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με battonage για να του προσδώσει πλούτο. Στη μύτη κυριαρχούν τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο και φρούτα του […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Flagstone Poetry συλλέγεται από επιλεγμένους αμπελώνες με ψυχρές επιρροές του Western Cape, όπως Walker Bay, Overberg & Darling. Παλαιώνει σε δεξαμενή με φίνες οινολάσπες για 6 μήνες. Η μύτη διακρίνεται κυρίως από εσπεριδοειδή, όπως μοσχολέμονο και γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη και στη συνέχεια εμφανίζονται ώριμα ροδάκινα και βερίκοκα. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και διακρίνεται […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Flagstone Word of Mouth είναι ένα μοναδικό Viognier, το οποίο προέρχεται από φτωχά σχιστολιθικά εδάφη από το Stellenbosch. Είναι κυρίως δεξαμενής με το 25% να έχει ωριμάσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η μύτη είναι εξωστρεφής, η οποία χαρακτηρίζεται από ώριμα ροδάκινα & βερίκοκα, λευκά άνθη, διάχυτο minerality, βανίλια και πικάντικες νότες τζίντζερ. Στο στόμα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Flagstone Writer’s Block είναι ένα Pinotage, το οποίο προέρχεται από ένα αμπελοτόπι στα 700 m υψόμετρο με φτωχά γρανιτικά εδάφη του Beedekloof. Το κρασί ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλικά βαρέλια. Η μύτη είναι αρχοντική, δίνοντας κυρίως μαύρο συμπυκνωμένο φρούτο, όπως δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο, cassis, bramble και στη συνέχεια ακολουθούν βανίλια, τοστάρισμα, πιπέρι και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Flagstone Dark Horse είναι ένα Shiraz, το οποίο συνδυάζει φρούτο από το ξηρό κλίμα του Robertson και απόψυχρά αμπελοτόπια του Walker Bar, Elgin & Overberg. Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια με το 25% να είναι νέο. Η μύτη είναι πλούσια, προσφέροντας συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο, όπως δαμάσκηνο και κεράσι, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Pundit Syrah είναι μία συνεργασία μεταξύ του Head Winemaker Bob Bertheau του Chateau St. Michelle και των οινοποιών – οινολόγων του Ροδανού, Michel Gassier και Philippe Gambie. Η επιλογή του φρούτου γίνεται από 10 επιλεγμένα αμπελοτεμάχια, τα οποία βρίσκονται στο Horse Heaven Hills AVA, Wahluke Slope AVA, Yakima Valley AVA και Red Mountain AVA. […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Eroica Riesling είναι μία συνεργασία μεταξύ του Head Winemaker Bob Bertheau του Chateau St. Michelle και του Dr. Ernst Loosen. Το Eroica είναι η Τρίτη συμφωνία του Beethoven και σημαίνει ήρωας. Η επιλογή του φρούτου γίνεται από τις ψυχρότερες τοποθεσίες, όπως το Evergreen στην Columbia Valley AVA, Viewcrest στη Yakima Valley AVA και το […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Col Solare είναι μία συνεργασία μεταξύ του Chateau St. Michelle και του Marchesi Antinori. Είναι η δημιουργία ενός premium Cabernet Sauvignon, όπου συνδυάζεται το terroir του Washington State και η ψυχή της Τοσκάνης. Η επιλογή του φρούτου είναι αυστηρή και προέρχεται από 4 επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Red Mountain AVA, τα οποία είναι τα Col […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Cold Creek Vineyard φυτεύτηκε το 1973 και αποτελεί ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αμπελοτεμάχια της Columbia Valley. Δίνει σταφύλι με πολύ μικρές ρώγες, προσφέροντας έτσι συμπυκνωμένο φρούτο, οξύτητα και δομή, τα οποία είναι χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κρασιού. Η ωρίμανση του Cold Creek Cabernet Sauvignon πραγματοποιείται για 22 μήνες σε βαρέλια, με 29% να […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Syrah Columbia Valley προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Wahluke Slope AVA, Yakima Valley AVA, Horse Heaven Hills AVA και Snipes Mountain AVA. Η ωρίμανση του κρασιού πραγματοποιείται για 15 μήνες σε 21 % νέα Γαλλική δρυ, 59% παλιά γαλλική δρυ, 9% νέα Αμερικάνικη δρυ και 11% παλιά Αμερικάνικη δρυ. Στη μύτη έχουμε ώριμα μαύρα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Cabernet Sauvignon Columbia Valley προέρχεται από φτωχά και αμμώδη εδάφη και σε συνδυασμό με τη μικρή βροχόπτωση λόγω του ‘’Rain shadow effect’’ των όρων Cascade, δίνει φρούτο με ώριμο και συμπυκνωμένο χαρακτήρα. Το κρασί παλαιώνει για δώδεκα μήνες σε 25% νέα Γαλλική δρυ, 8% νέα Αμερικάνικη δρυ και 67% σε ουδέτερη δρυ. Στη μύτη […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chardonnay Columbia Valley συνδυάζει τη δομή και την οξύτητα του Παλαιού Κόσμου και το φρούτο του Νέου Κόσμου. Η επιλογή των σταφυλιών γίνεται από ψυχρές και θερμές περιοχές, τα οποία θα δίνουν έντονη φυσική οξύτητα και βάθος φρούτου. Το κρασί είναι συνδυασμός δεξαμενής κατά 43% και παραμονής φίνων οινολασπών για έξι μήνες σε βαρέλια […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο αμπελώνας Hyde αγοράστηκε από τον Larry Hyde το 1979, ο οποίος αποτελείται από 44 αμπελοτεμάχια και τους πιο εκλεπτυσμένους κλώνους Pinot Noir της Sonoma County. Το Hyde Vineyard Pinot Noir παίρνει το φρούτο από τρία επιλεγμένα block του Hyde, γνωστά ως ‘’Old Field’’ από τον διάσημο κλώνο Hyde – Calera, ο οποίος δίνει μικρές […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Sonoma Coast Pinot Noir είναι μία μοναδική συλλογή δεκαοχτώ αμπελοτεμαχίων, από ανεξάρτητες οικογένειες καλλιεργητών, η οποία χτίστηκε πάνω σε πραγματικές φιλίες και στην κοινή δέσμευση για ποιότητα. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει διάσημα αμπελοτόπια, όπως Dutton Ranch, Sanchietti Vineyard,Chenoweth Ranch και Gap’s Crown. Η οινοποίηση περιλαμβάνει 10% χρήση ολόκληρων τσαμπιών, ιθαγενείς ζύμες και η ωρίμανση […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Ο αμπελώνας Dutton Ranch είναι η πεμπτουσία της Russian River Valley και ένας από τους σημαντικότερους της Sonoma County. Φυτεύτηκε για πρώτη το 1967 από τον Warren Dutton και αποτελεί μία πολύ σημαντική οικογένεια καλλιεργητών ολόκληρης της περιοχής. Η οινοποίηση περιλαμβάνει πίεση ολόκληρων τσαμπιών, ιθαγενείς ζύμες και ζύμωση σε γαλλικό βαρέλι με μηλογαλακτική. Η ωρίμανση […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Sonoma Coast Chardonnay είναι μία μοναδική συλλογή δεκατεσσάρων αμπελοτεμαχίων, η οποία χτίστηκε πάνω σε πραγματικές φιλίες και στην κοινή δέσμευση για ποιότητα. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει διάσημα αμπελοτόπια, όπως Dutton Ranch, Sanchietti Vineyard, Gap’s Crown Vineyard, Zio Tony Ranch & Durell Vineyard. Η οινοποίηση περιλαμβάνει πίεση ολόκληρων τσαμπιών, ιθαγενείς ζύμες και ζύμωση σε γαλλικό […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η ιστορία του Cask 23 ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του τρύγου του 1974. Το κτήμα επιστρατεύτηκε τη βοήθεια του διάσημου Andre Tchelistcheff. Εκείνη τη χρονιά δοκίμασε διάφορες παρτίδες και μία από το S.L.V. ήταν τόσο όμορφη, που αποφασίσανε να την εμφιαλώσουν ξεχωριστά. Έτσι γεννήθηκε το Cask 23. Σήμερα, το ομώνυμο κρασί περιέχει 54% φρούτο από […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το S.L.V. Cabernet Sauvignon, γνωστό ως Stag’s Leap Vineyard’s είναι ο πρώτος αμπελώνας του κτήματος, ο οποίος φυτεύτηκε το 1970. Το S.L.V. 1973 κέρδισε το πρώτο βραβείο στη γευσιγνωσία του Παρισιού, γνωστό ως ΄΄Judgment of Paris’’ το 1976 και έφερε διεθνή αναγνώριση στο κτήμα, στη Napa Valley και στην Αμερικάνικη οινική βιομηχανία. Τα σταφύλια συλλέγονται […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Fay Cabernet Sauvignon πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο αμπελώνα, όπου ξεκίνησε η ιστορία του κτήματος Stag’s Leap Wine Cellars. Ήταν η πρώτη φύτευση Cabernet Sauvignon στην περιοχή, η οποία ονομάστηκε Stag’s Leap District και αποτελεί μία από τις πιο ψυχρές της Napa Valley.Τα σταφύλια για το Fay Cabernet Sauvignon προέρχονται από συγκεκριμένα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Artemis Cabernet Sauvignonονομάστηκε από τη θεά του κυνηγιού, Άρτεμις και αποτελεί μια πραγματική αντανάκλαση του κυνηγιού του καλύτερου σταφυλιού από το κτήμα. Το Cabernet Sauvignon προέρχεται από μία μοναδική συλλογή αμπελοτεμαχίων της Napa Valley, το οποίο περιλαμβάνει Atlas Peak District (39%), ArcadiaVineyard στο Coombsville (11%), Batuello Vineyard στη St. Helena, Twin Creeks στη Wooden […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Karia Chardonnay είναι μία προσεκτική επιλογή σταφυλιών από της νότιες περιοχές της Napa Valley, οι οποίες δέχονται την κρύα επιρροή από το San Pablo Bay. Τα αμπελοτεμάχια βρίσκονται στο AtlasPeak District, Oak Knoll (Danika Ranch), Carneros (διάσημο Beckstoffer LasAmigas & Carneros Creek) και Coombsville (Arcadia Vineyard). Η ζύμωση και η μηλογαλακτική πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Aveta Sauvignon Blanc προέρχεται από προσεκτική επιλογή αμπελοτεμαχίων της Napa Valley της ποικιλίας Sauvignon Blanc. Συγκεκριμένα, τα σταφύλια προέρχονται από το Rancho Chimiles της Wooden Valley (50%), Bravo Zulu του Oak Knoll (16%), Solari της Calistoga (15%) και Danika Ranch (7%). Το κρασί ζυμώνει σε δεξαμενή (43%) και σε ουδέτερα γαλλικά βαρέλια (57%) και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Prosecco DOC Spumante Brut προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες του Treviso και από την ποικιλία Glera. Η μύτη διακρίνεται από φρεσκάδα και φινέτσα, προσφέροντας τραγανό αχλάδι και πράσινο μήλο, λευκά άνθη, νότες μάνγκο και διακριτικό minerality. Στο στόμα διαθέτει λεπτές και φίνες φυσαλίδες, φρεσκάδα από από πράσινα μήλα και αχλάδια και η επίγευση είναι μακρά […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Moscato Spumante Dolce προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της βόρειας Ιταλίας από την αρωματική ποικιλία Moscato. Η μύτη είναι έντονη και σαγηνευτική, προσφέροντας αρώματα από λευκά άνθη, λευκά ροδάκινα, σταφύλι, ξύσμα από ζαχαρωμένα μανταρίνια, νότες μελιού και βανίλια. Στο στόμα είναι γλυκό και ισορροπείται άριστα από την καλή οξύτητα και τις λεπτές φυσαλίδες. Η επίγευση είναι […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Cuvee Palm είναι ένα κρασί το οποίο ακτινοβολεί καλοκαιρινά αρώματα, γεμάτο φρεσκάδα και ενέργεια. Φρέσκα αρώματα άγριας φράουλας και κερασιού, άγρια βιολέτα και νότες εσπεριδοειδών συνθέτουν το μπουκέτο. Στο στόμα είναι φρουτώδες με τραγανή και φρέσκια οξύτητα.Ζουμερά κόκκινα φρούτα συνδυασμένα με νότες βιολέτας και λεβάντας συνθέτουν ένα ευχάριστο και νεανικό κρασί.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
To Cuvee Rumeurs είναι ένα φρουτώδες και ανάλαφρο κρασί. Στη μύτη διαθέτει έντονα αρώματα από βατόμουρα και πετροκέρασα, ροζ πέταλα και βιολέτα,τα οποία συνθέτουν το μπουκέτο. Στο στόμα είναι τραγανό, φρουτώδες, γεμάτο από κόκκινα φρούτα συνδυασμένα αρμονικά με νότες από minerality και βιολέτας. Η επίγευση είναι μακρά και ευχάριστη.
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chateau de L’escarelle είναι το παλιότερο και πιο αντιπροσωπευτικό κρασί του κτήματος. Συνδυάζει νέες και παλιές τεχνικές οινοποίησης, όπου τα στέμφυλα παραμένουν για μικρό χρονικό διάστημα σε επαφή. Στη μύτη διακρίνουμε ντελικάτα αρώματα άνθεων, κόκκινων φρούτων, όπως άγρια φράουλα και κεράσι, νότες από βερίκοκο και minerality. Στο στόμα είναι ευγενικό, διαθέτοντας μεταξένια υφή, καθαρότητα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Η λέξη Le Pacha προέρχεται από την αυτοκρατορική πεταλούδα, η οποία είναι ένα σπάνιο είδος στην Προβηγκία και υπάρχει και στο κτήμα. Στη μύτη έχουμε φινετσάτα αρώματα άγριας φράουλας και κερασιού, φρέσκο αχλάδι, άγρια βιολέτα και minerality. Στο στόμα είναι βελούδινο με στρογγυλή δομή και διαθέτει κομψά αρώματα άγριας φράουλας και κερασιού, βιολέτας, συνοδευόμενα από […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το κρασί Les Deux Anges, που σημαίνει ‘’Δύο Άγγελοι’’ πήρε το όνομά μου από την ανακάλυψη δύο αγαλμάτων κατά τη διάρκεια ανασκαφών της δημιουργίας των νέων εγκαταστάσεων. Στη μύτη το κρασί είναι ντελικάτο και διαθέτει φίνα αρώματα άγριας φράουλας, κερασιού, νότες εσπεριδοειδών που προσφέρουν τραγανά γκρέιπφρουτ και μοσχολέμονα, άνθη λεβάντας, μάνκγο και διακριτικό minerality. Στο […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Morstein είναι το παλιότερο αμπελοτεμάχιο του Westhofen(η πρώτη αναφορά το 1282) και βρίσκεται στην καρδιά του λόφου με νότια έκθεση, στα 180 – 240 μέτρα και με κλίση 20%. Τα εδάφη του είναι ασβεστολιθικά με αργιλώδεις προσμίξεις και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό το μοναδικό terroir σε συνδυασμό με τα χέρια του Philipp Wittmann, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Wittmann Auslese είναι μια προσεκτική επιλογή αμπελώνων του Westhofen, προσεκτική διαλογή σταφυλιών, καθαρής οινοποίησης και χρήσης παραδοσιακών μεθόδων. Η μύτη είναι φρέσκια και γλυκιά, όπου αναδύονται μοσχολέμονα, γκρέιπφρουτ, φλούδα μανταρινιού, ώριμα ροδάκινα, πεπόνι, ανανά, λευκά άνθη και minerality. Στο στόμα είναι γλυκό, αλλά ισορροπείται άριστα από την υψηλή φυσική οξύτητα και η δομή του […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Wittmann Trocken ‘’vom Kalkstein’’ είναι μια δυναμική επιλογή αμπελώνων του Westhofen από ασβεστολιθικά εδάφη, προσφέροντας ένα Riesling με καθαρότητα και βάθος φρούτου. Η μύτη είναι κομψή και έντονη, προσφέροντας ώριμα και ζουμερά πυρηνόκαρπα φρούτα, όπως βερίκοκο και ροδάκινο, νεκταρίνι, λευκά άνθη, πεπόνι και έντονη ορυκτότητα. Στο στόμα διαθέτει μια κρυστάλλινη δομή, έντονο mineral χαρακτήρα, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Wittmann Trocken ‘’Estate’’ είναι το κρασί – πρεσβευτής της περιοχής Rheinhessen. Τα αμπέλια βρίσκονται αναπτύσσονται πάνω σε ασβεστολιθικά εδάφη του Westhofen και αποτελεί έναν ΄΄αληθινό΄΄ Wittmann. Στη μύτη διαθέτει κομψά και συμπυκνωμένα αρώματα φρέσκου ροδάκινου, χρυσού μήλου, μοσχολέμονου, λευκών άνθεων, βοτανικότητας και πεπονιού σε φόντο ορυκτότητας. Στο στόμα είναι εκφραστικό και γεμάτο φρεσκάδα, τα οποία παντρεύονται αρμονικά με την αλμυρώδη ορυκτότητα, […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το ‘’100 Hugel’’ είναι ένα ευχάριστο και φρουτώδες Riesling, το οποίο προέρχεται από τους εύφορους λόφους του Hugel, ιδιαίτερη πατρίδα του Philipp Wittmann. Στη μύτη διαθέτει έντονα αρώματα πεπονιού και ανανά, φλούδα μοσχολέμονου, λευκά άνθη και διάχυτη ορυκτότητα. Στο στόμα είναι τραγανό με τονισμένη οξύτητα και προσφέρει κυρίως πυρηνόκαρπα φρούτα. Η επίγευση είναι μακρά και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis Grand – Chateau Grenouilles βρίσκεται στην καρδιά των Grands Crus και είναι το μοναδικό Chateau του Chablis. Το Chablisienne έχει στη διάθεσή του το 85% της έκτασης του ομώνυμου Grand Cru με νότιο – δυτική έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι τα σαράντα έτη και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis Grand Cru Les Preuses είναι ένα από τα επτά lieu dit του Chablis Grand Cru, με νότιο – ανατολική έκθεση & νότιο – δυτική και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι τα τριάντα έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 14 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Vaillons προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus της αριστερής όχθης του ποταμού Serein, με νότιο – ανατολική έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή και σε παλιά […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Fourchaume προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus της δεξιάς όχθης του ποταμού Serein, με δυτική έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή και σε παλιά βαρέλια. Το […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Vaulorent προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus της δεξιάς όχθης του ποταμού Serein, συνορεύοντας με το Grand Cru Les Preuses, με νότια έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Mont de Milieu προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus από την δεξιά όχθη του ποταμού Serein, με νότια έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή και σε παλιά […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Cote de Lechet προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus από την αριστερή όχθη του ποταμού Serein, με νότιο – ανατολική έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή και […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis 1er Cru Grande Cuvee προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες Premiers Crus από την αριστερή και δεξιά όχθη του ποταμού Serein, με νότιο – ανατολική & νότιο – δυτική έκθεση και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι πέντε έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis Sereine προέρχεται από αμπελώνες της ζώνης village,οι οποίοι διαθέτουν διαφορετικές εκθέσεις και τοποθεσίες και τα εδάφη είναι Kimmeridgian τύπου. Ο μέσος ηλικίας των αμπελιών είναι τα τριάντα έτη και η παλαίωση του κρασιού είναι 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες στη δεξαμενή και σε παλιά βαρέλια. Το κρασί είναι πληθωρικό ,προσφέροντας ώριμα και συμπυκνωμένα […]
Posted onby Maria Stefopoulou •
Comments disabled •
Το Chablis Pierrelle προέρχεται από αμπελώνες της ζώνης village, οι οποίοι διαθέτουν διαφορετικές εκθέσεις και τοποθεσίες και τα εδάφη είναι τύπου Kimmeridgian. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι τα είκοσι έτη και η παλαίωση του κρασιού γίνεται για 12 μήνες σε φίνες οινολάσπες. Το κρασί είναι εκφραστικό και ντελικάτο, με λεπτά αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού, […]