Petit Chablis Pas si Petit

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Petit Chablis Pas si Petit προέρχεται από νεαρούς και επιλεγμένους αμπελώνες του Chablis, των οποίων τα εδάφη βασίζονται στο Portlandian. Στη μύτη ανοίγει ευχάριστα με νότες εσπεριδοειδών, τα οποία προσφέρουν lime, γκρέιπφρουτ, στη συνέχεια αναδύεται πράσινο μήλο και αχλάδι και το μπουκέτο ολοκληρώνεται με αγγίγματα ορυκτότητας. Στο στόμα διαθέτει έντονη φρεσκάδα, τραγανή δομή και […]

Cattier Clos du Moulin Premier Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Clo du Moulin είναι από τα ιστορικότερα  και σπανιότερα περιτοιχισμένα αμπελοτεμάχια της Champagne, το οποίο βρίσκεται στο Chigny – les – Rose, φυτεμένο με Chardonnay & Pinot Noir και  έχει έκταση μόλις 2,2 ha. Αποκτήθηκε από τον Jean Cattier to 1950, αναμπελώθηκε από τον ίδιο και η πρώτη κυκλοφορία της σπάνιας σαμπάνιας έγινε το […]

Cattier Brut Millisieme 2012

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Brut Millisieme 2012 είναι μια χρονολογημένη Σαμπάνια, η οποία έχει παλαιώσει πάνω από επτά χρόνια στο κελάρι του οίκου Cattier. Αυτό της έχει προσδώσει πολυπλοκότητα αρωμάτων, στρογγυλό φρούτο με βάθος χαρακτήρα και κομψότητα. Στη μύτη έχουμε έντονα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και κερασιού, τα οποία είναι σε φόντο αποξηραμένων φρούτων, βανίλιας και φουντουκιών. Στο στόμα είναι […]

Cattier Brut Rose Premier Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Brut Rose Premier Cru έχει έντονη προσωπικότητα, φινέτσα και αρωματική πολυπλοκότητα, αποτυπώνοντας την ποιότητα των ποικιλιών Pinot Noir και Meunier του Montagne de Reims. Το cuvee βασίζεται κυρίως στις παραπάνω ποικιλίες και στη χρήση 35% reserve  κρασί. Η μύτη προσφέρει ένα σαγηνευτικό μπουκέτο από κόκκινα μούρα και φραγκοστάφυλα, συνοδευόμενα από ώριμο ροδάκινο, φλούδα λεμονιού […]

Cattier Brut Blanc de Blanc Premier Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Blanc de Blanc είναι το πιο εμβληματικό cuvee του οίκου Cattier. Τα σταφύλια προέρχονται από Premier Cruαμπελώνες από εννιά επιλεγμένα χωριά της ζώνης Montagne de Reims και κυρίως από το Ludes, Chigny – les – Roses και  Rilly – la – Montagne. Η Blanc de Blanc προέρχεται από 100% Chardonnay εκ των οποίων το […]

Cattier Brut Premier Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Cattier Brut Premier είναι ένα cuvee, το οποίο αντανακλά τη φιλοσοφία και το στυλ οινοποίησης του οίκου Cattier. Τα σταφύλια προέρχονται από Premier Cru αμπελώνες από εννιά επιλεγμένα χωριά της ζώνης Montagne de Reims και κυρίως από το Ludes, Chigny – les – Roses και  Rilly – la – Montagne. Η Brut Premier Cru […]

Vecchie Vigne Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore ORGANIC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Τα σταφύλια του Vecchie Vigne προέρχονται από έναν αμπελώνα στα 400m και τα αμπέλια είναι ηλικίας άνω των 45 ετών. Η μύτη είναι κομψή και σοφιστικέ. Αρώματα χαμομηλιού, πράσινου μήλου και αχλαδιού, μεσογειακά βότανα, όπως φασκόμηλο, άγρια μέντα και minerality συνθέτουν το μπουκέτο. Στο στόμα του φημίζεται για την κομψότητά του. Τραγανό με φρέσκια οξύτητα […]

Casal di Serra Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico ORGANIC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Casal di Serra δημιουργήθηκε το 1980 από τα καλύτερα αμπέλια του αμπελώνα Montecarotto της περιοχής Verdicchio dei Casteli di Jesi. Η μύτη είναι έντονη και αρωματική, με αρώματα από άγρια λουλούδια, βερίκοκο, ροδάκινο και χρυσόμηλο, συνοδευόμενα από χαμήλι, ψημένο αμύγδαλο και διακριτικό minerality. Στο στόμα πλούσιο και βελούδινο με την τονισμένη οξύτητα να δίνει […]

Chacayes (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Ένα από τα μεγαλύτερα Malbec της Αργεντινής, προέρχεται από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Finca Chacayes στη Vista Flores.Αποτελεί την πιο έντονη έκφραση του μοναδικού terroir, καθώς παράγεται από δύο αμπελώνες με πολύ πυκνή φύετυση (20.000 κλήματα / στρέμμα). Το Chacayes συνδυάζει 50% αργεντίνικου Malbec και 50% Cot, το οποίοπ προσφέρει φρεσκάδα, οξύτητα και κομψότητα. Στη […]

Gran Lurton Tinto

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Ο Francois Lurton ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στην δημιουργία Cabernet Sauvignon επιπέδου Grand cru και αυτό υλοποιήθηκε στο ιδιαίτερο terroir του Chacayes. Έχει περάσει παλαίωση για δεκατέσσερεις μήνες σε γαλλικά βαρέλια (85%) και σε αμερικάνικα  (15%) . Η μύτη είναι αρχοντική με αρώματα ώριμου κόκκινου φραγκοστάφυλου και κερασιού, στη συνέχεια αναδύονται άνθη μαζί […]

Gran Lurton Blanco

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Ο Francois Lurton γοητευμένος από τα λευκά κρασιά του Friuli, ήθελε να δημιουργήσει ένα μεγάλο κρασί από την ποικιλία Friulano. Το Gran Lurton Blanco είναι φόρος τιμής στο Friulano, όπου γίνεται παλαίωση και battonage για 9 μήνες σε 225lt βαρέλια. Η μύτη είναι έντονη, πολύπλοκη, και εντυπωσιακή, με αρώματα ώριμου ροδάκινου και βερίκοκου, τροπικός χαρακτήρας […]

Malbec Reserve (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Malbec Reserve προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια, τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο 1100m και από φτωχά ηφαιστειακά εδάφη. Παλαιώνει για 10 μήνες σε δεύτερης χρήσης γαλλικά βαρέλια. Χαρίζει μια πολύπλοκη και συμπυκνωμένη μύτη από μαύρα φρούτα, όπως δαμάσκηνο και κεράσι, συνδυασμένα με άγρια βιολέτα, μαύρη σοκολάτα και μοσχοκάρυδο. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο, γεμάτο με σφιχτές […]

Malbec Alta Collection (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Malbec είναι η πιο εμβληματική ποικιλία της Αργεντινής, η οποία έχει βρει μια νέα πατρίδα. Φυτεμένη στην Uco Valley στα 1100m και σε φτωχά ηφαιστειακά εδάφη, το Alta Collection είναι ένα φρέσκο και συμπυκνωμένο Malbec. Στη μύτη έχουμε ώριμα συμπυκνωμένα μαύρα φρούτα, όπως κεράσι και δαμάσκηνο σε φόντο άγριας βιολέτας, μαύρου πιπεριού και κακάο. […]

Alka (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Alka είναι ένα από τα κορυφαία Carmenere όχι μόνο της Χιλής, αλλά και του κόσμου. Συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το φρούτο συλλέγεται από επιλεγμένα αμπέλια του Lolol και της Apalta. Η μύτη είναι αριστοκρατική και μεγαλειώδης. Έντονο μαύρο φραγκοστάφυλο και δαμάσκηνο ενώνονται σε φόντο ευκάλυπτου και αποξηραμένου δεντρολίβανου και η δρυς προσθέτει πικάντικα και […]

Gran Araucano (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Gran Araucano έχει ψηφιστεί τρεις φορές ως το καλύτερο Cabernet Sauvignon της Χιλής και αποτελεί ένα από τα καλύτερα της χώρας. Τα σταφύλια προέρχονται από μικρό αμπελοτεμάχιο της Colchagua Valley,το οποίο έχει τον χαρακτηρισμό ’’franc de pied’’ (αυτόριζο). Στη μύτη έχουμε συμπυκνωμένα μαύρα φρούτα, τα οποία είναι φραγκοστάφυλο και κεράσι, σε φόντο από βοτανικές […]

Clos de Lolol Red (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Clos de Lolol Red είναι ένα blend 5 ποικιλιών με τη καθεμία να είναι φυτεμένη σε διαφορετική τοποθεσία για να προσδώσει το μέγιστο της δυναμικής τους. Το κρασί αποτελεί μια αντανάκλαση του terroir. Η μύτη είναι φινετσάτη και πολύπλοκη, αρώματα από συμπυκνωμένα μαύρα φρούτα, όπως κεράσι και δαμάσκηνο, στη συνέχεια γλυκόριζα, πιπέρι, βανίλια και […]

Clos de Lolol White (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Clo de Lolol είναι ένα ιδιαίτερο blend από Sauvignon Blanc και Chardonnay από το παρθένο terroir της Lolol valley. Κάθε ποικιλία καλλιεργείται σε διαφορετικό έδαφος και υψόμετρο για να δώσει τη δική του ταυτότητα. Η μύτη είναι γενναιόδωρη και εκρηκτική, με αρώματα πράσινου μήλου και αχλαδιού,ανανάς, βερίκοκο, νότες λευκού πιπεριού,μέντας και γρασιδιού. Το μπουκέτο […]

Veramonte Pinot Noir Reserva Organic

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Τα αμπέλια του Pinot Noir είναι φυτεμένα παράλληλα με την ακτή και τα παρθένα δάση της Casablanca valley, παρέχοντας στο σταφύλι τις κατάλληλες συνθήκες για να ωριμάσει σωστά. Στη μύτη καθαρά και φρέσκα αρώματα από βύσσινο και φράουλα, τριαντάφυλλο και πιπέρι. Το μπουκέτο συμπληρώνεται από γλυκά μπαχαρικά και minerality. Στο στόμα έχει μεταξένια υφή, λεπτές […]

Veramonte Chardonnay Reserva Organic

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Τα σταφύλια επηρεάζονται από την πρωινή ομίχλη και την θαλάσσια αύρα, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο και φρέσκο μπουκέτο αρωμάτων. Στη μύτη διαθέτει φρέσκα πυρηνόκαρπα, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, ώριμο χρυσόμηλο και νότες από φλούδα λεμονιού και minerality. Στο στόμα είναι φρέσκο με διάχυτο minerality, λεπτή κρεμμώδη υφή και τονισμένη οξύητητα. Η επίγευση είναι μακρά με λεμονάτη […]

Veramonte Sauvignon Blanc Reserva Organic

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η εγγύτητα των αμπελώνων στον ωκεανό και οι ψυχρές επιρροές που δέχονται τα σταφύλια είναι πολύ σημαντικά στη δημιουργία ενός έντονου αρωματικά Sauvignon Blanc από την Casablanca Valley. Στη μύτη έντονα φρέσκο πράσινο μήλο και αχλάδι, φύλλα φραγκοστάφυλου, νότες από γρασίδι, minerality και μέντα, φλούδα λεμονιού και άγουρο μάνγκο. Στο στόμα είναι τραγανό με τονισμένη […]

Primus Cabernet Sauvignon

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Primus Cabernet Sauvignon προέρχεται από την περιοχή Maipu, από παλιά αμπέλια, τα οποία είναι σε πεζούλες. Δέχονται αρκετή κρύα επιρροή, η οποία συντελεί στην αργή ωρίμανση των σταφυλιών, συντελώντας σε υψηλής ποιότητας φρούτου. Έντονα αρώματα από μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο, μπλε μούρα, πράσινη πιπεριά και από τη δρύ παίρνουμε βανίλια, κέδρο, πιπέρι και γλυκόριζα. […]

Primus Carmenere

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Primus Carmenere προέρχεται από επιλεγμένα σταφύλια της διάσημης ονομασίας προέλευσης Apalta. Έχει υποστεί 12 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20% νέο βαρέλι). Η μύτη είναι σαγηνευτική με αρώματα κόκκινου κερασιού και φραγκοστάφυλου, βοτανικές νότες από μέντα, δεντρολίβανο και άγρια βιολέτα, βανίλια, γλυκόριζα και πιπέρι. Στο στόμα είναι βελούδινο με ζουμερό φρούτο και οι […]

Neyen du Espiritu

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Neyen du Espiritu προέρχεται από προ – φυλλοξηρικούς αμπελώνες της περιοχής Apalta και τα εδάφη είναι γρανιτικής και ηφαιστειακής προέλευσης. Σε αυτό το ιδιαίτερο μικρό – κλίμα, τα αμπέλια δέχονται ψυχρές επιρροές τόσο από τον Ειρηνικό ωκεανό όσο κα από τις Άνδεις, δημιουργώντας ένα κρασί, όπου διασταυρώνεται ο Νέος Κόσμο με τον Παλαιό. Στη […]

Beronia III A.C.

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Beronia III A.C. δημιουργείται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές από επιλεγμένα και παλιά αμπέλια, ηλικίας άνω των 70 ετών, τα οποία επέζησαν από τη φυλλοξήρα. Αποτελείται από 100% Tempranilo και έχει υποστεί 12 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η μύτη είναι αριστοκρατική με διακριτά αρώματα μαύρου και κόκκινου κερασιού, φραγκοστάφυλου, φύλλα τσαγιού και στη […]

Beronia Gran Reserva

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Rioja Gran Reserva δημιουργείται από τα πιο πολύτιμα και παλιά αμπέλια και παλαιώνει για 27 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η μύτη είναι αριστοκρατική και πυκνή. Ώριμο δαμάσκηνο και κεράσι, συνοδευόμενα από γλυκόριζα, πιπέρι, κακάο και νότες καπνού, tobacco και βαλσάμικου. Στο στόμα είναι σοφιστικέ με μεταξένιες ταννίνες, πυκνό φρούτο, στρογγυλή δομή  και διάχυτη […]

Beronia Reserva

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

H Rioja Reserva είναι μια μοντέρνα εκδοχή και τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 40 ετών. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε μικτά βαρέλια για 18 μήνες, τα οποία είναι φτιαγμένα από γαλλική και αμερικάνικη δρυ. Το πάντρεμα αυτό καθιστά το κτήμα πρωτοπόρο στη δημιουργία βαρελιών και στη μοναδική έκφραση του κρασιού. Η μύτη είναι κομψή με […]

Beronia Alegra

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Alegra προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της Rioja Alta με σκοπό τη δημιουργία ενός σοφιστικέ και γαστρονομικού ροζέ κρασιού. Η μύτη είναι έντονη και κομψή, με αρώματα ροδάκινου και βερίκοκου, λευκά άνθη και μάνγκο σε φόντο γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονου και φλούδα λεμονιού. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο, γεμάτο φρεσκάδα και πλούσιο φρούτο και η υφή είναι κρεμμώδης […]

Beronia Viura

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Viura είναι η πιο πολυφυτεμένη και πιο αγαπημένη λευκή ποικιλία της Rioja. Στο Bodegas Beronia παίρνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων της ποικιλίας, δημιουργώντας ένα κρασί με έντονη φρεσκάδα, χαρακτήρα και καθαρότητα φρούτου. Στη μύτη έχουμε φρέσκα αρώματα αχλαδιού, πράσινου μήλου, φλούδα λεμονιού, λευκών άνθεων και άγουρου ανανά σε φόντο βοτάνων που θυμίζουν μάραθο. Στο […]

Piemme

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Piemme προέρχεται από τα αρχικά της ποικιλίας Petit Manseng, η οποία έχει τις ρίζες της από τη Γκασκώνη. Η δημιουργία του κρασιού οφείλεται στην διαίσθηση του Ettore, γιο της Elisabetta, με σκοπό να προσφέρει ένα μεστό λευκό κρασί ορόσημο για τη Maremma, το οποίο θα συνδυάζει  δύναμη και κομψότητα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του κτήματος. Τα σταφύλια προέρχονται αποκλειστικά από το Pian di Fiore, το […]

Le Pupille

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Pupille είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης αγάπης της Elisabetta για το Syrah και του ονείρου της κόρης Clara για ένα μοναδικό κρασί. Το Le Pupille προέρχεται από δύο διαφορετικούς αμπελώνες, δύο διαφορετικές οινοποιήσεις και δύο διαφορετικές γενιές, μητέρα και κόρη που είναι η ενιαία κεφαλή της εταιρείας. Στη μύτη το κρασί διαθέτει ένα […]

Saffredi

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Saffredi είναι το κρασί ναυαρχίδα της Fattoria Le Pupille. Είναι αποτέλεσμα της διαίσθησης και της φιλοδοξίας που είχε η Elisabetta για τη δημιουργία ενός μεγάλου κρασιού από τη Maremma με την πολύτιμη βοήθεια του διάσημου Giacomo Tachis. Το Saffredi αποτελεί μοναδική αφιέρωση στον Freddi, τον άνθρωπο που ενέπνευσε το πάθος της Elisabetta για το […]

Morellino di Scansano Riserva DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Morellino di Scansano αντιπροσωπεύει τις ρίζες της Fattoria Le Pupille. Αρχικά ονομαζόταν ‘’Rosso di Pereta’’, το οποίο ήταν η πρώτη παραγωγή του κτήματος και στη συνέχεια σημείο αναφοράς της δημιουργίας της ονομασίας προέλευσης Morellino di Scansano, το 1978. Στη μύτη έχουμε ένα υπέροχο μπουκέτο από ώριμα, ζουμερά και γλυκά κεράσια, φλούδα πορτοκαλιού και περγαμόντο, […]

Pelofino

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pelofino είναι ένα νεανικό, φρουτώδες και μαλακό ερυθρό κρασί, το οποίο παντρεύει το Sangiovese με τις διάσημες ποικιλίες του Bordeaux, Cabernet Sauvignon και Merlot. Η μύτη διαθέτει ένα ελκυστικό μπουκέτο από ζουμερά κεράσια και βατόμουρα, συνοδευόμενα αρμονικά από άνθη παιώνιας και νότες λευκού πιπεριού. Στο στόμα είναι φινετσάτο με μεταξένια υφή, μαλακές ταννίνες και […]

Rosa Mati

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Elisabetta Geppetti έχοντας πειστεί για τη μεγάλη δυναμική της ποικιλίας Syrah στη Maremma και πριν κυκλοφορήσει το μεγάλο Le Pupille, αποφάσισε να δημιουργήσει το Rosa Mati. Το αποτέλεσμα είναι ένα ροζέ κρασί εξαιρετικής κομψότητας με τα σταφύλια να προέρχονται από ένα αμπελοτεμάχιο κοντά στο Magliano. Στη μύτη διαθέτει ένα κομψό μπουκέτο από κόκκινα μούρα, […]

Poggio Argentato

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Poggio Argentato αγκαλιάζει την πεμπτουσία της Maremma: τη γη , το μοναδικό φως και τη θαλασσινή αύρα,  τα οποία εκφράζονται από ένα φρέσκο, σαγηνευτικό και αρωματικό κρασί. Τα σταφύλια προέρχονται από τους υψηλότερους και ψυχρότερους  αμπελώνες της Maremma, τους  Pian di Fiora και San Vittorio. Η μύτη είναι έντονα αρωματική, η οποία εκφράζει κομμένο […]

Pomino Bianco Villa di Petrognano DOC (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pomino είναι μια μικρή ονομασία προέλευσης μεταξύ της Τοσκάνης και της Emilia Romagna κοντά στα Απέννινα όρη.  Το Pomino είναι ιστορική παραγωγική ζώνη, η οποία κατοχυρώθηκε με νόμο το 1716 από το Μέγα Δούκα Κόζιμο. Στη μύτη το κρασί είναι έντονο και φρέσκο, με αρώματα αχλαδιού και πράσινου μήλου, νότες Μεσογειακών βοτάνων, όπως θυμάρι […]

Pomino Rosso Villa di Petrognano DOC (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pomino είναι μια μικρή ονομασία προέλευσης μεταξύ της Τοσκάνης και της Emilia Romagna κοντά στα Απέννινα όρη.  Το Pomino είναι ιστορική παραγωγική ζώνη, η οποία κατοχυρώθηκε με νόμο το 1716 από το Μέγα Δούκα Κόζιμο. Η μύτη είναι γενναιόδωρη με αρώματα μαύρου κερασιού και φραγκοστάφυλου, cassis, κέδρο, καπνό και γήινα αρώματα δασικού εδάφους . […]

Chianti Rufina Riserva Vigneto Erchi DOCG (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Οι άνθρωποι του κτήματος έψαχναν χρόνια έναν νέο αμπελώνα, ο οποίος θα ενίσχυε την διαφορετικότητα του Sangiovese στην περιοχή της Rufina. Μετά από χρόνια αναμονής δημιουργήθηκε το Vigneto Erchi. Η μύτη είναι κομψή και γοητευτική με έντονα αρώματα κόκκινου κερασιού και δαμάσκηνου, τα οποία συνοδεύονται από άγρια βιολέτα  λεβάντα και νύξεις θυμαριού. Τα αρώματα των […]

Chianti Rufina Riserva Vigneto Bucerchiale DOCG (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Vigneto Bucerchiale είναι το εμβληματικό κρασί του κτήματος και παράγεται μόνο στις καλύτερες εσοδείες. Οι χρονιές που δεν εμφιαλώθηκε το κρασί είναι οι εξής:1980, 1987, 1991, 1992, 1997, 2002, 2005 & 2008. Στη μύτη έχουμε ώριμο μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο, βιολέτα, περγαμόντο και από τη δρυ έχουμε κέδρο, βανίλια και μπαχαρικά, τα οποία είναι […]

Chianti Rufina DOCG (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Rufina είναι η μικρότερη ονομασία προέλευσης του Chianti, οποία δέχεται κρύα επιρροή από τα Απέννινα όρη. Στη μύτη έχουμε φρέσκα και κρυστάλλινα κεράσια, κόκκινα άνθη, φύλλα τσαγιού και νότες βανίλιας. Στο στόμα έχει μεταξένια υφή με φρέσκια και τονισμένη οξύτητα και οι ταννίνες είναι λεπτές. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτώδης.

Vinsanto DOCG ”La Chimera”

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Vin Santo ‘’La Chimera’’ προέρχεται από τις ποικιλίες Trebbiano & Malvasia. Μετά τον τρύγο αφήνονται σε κουτιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ξήρανση ως τον Φεβρουάριο. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό κρασί, το οποίο ισορροπείται από την φρέσκια οξύτητά του. Στη μύτη έχουμε έντονη αρωματική ένταση από σταφίδα, καρύδια, toffee και αλατισμένη καραμέλα, μέλι, […]

Fabrizio Bianchi Chardonnay IGT Toscana

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chardonnay Collezione είναι το πνευματικό παιδί του Fabrizio Bianchi, ο οποίος αποφάσισε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 να φυτέψει Chardonnay έντονα επηρεασμένος από τη Βουργουνδία. Η μύτη είναι φινετσάτη και κομψή, ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο, αποξηραμένα άνθη, φρυγανισμένο ψωμί, βανίλια και ένα διάχυτο minerality. Στο στόμα είναι στρογγυλό με πυκνότητα φρούτου και γυαλισμένη […]

Nemo Cabernet Sauvignon IGT Toscana

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

NEMO, από τα αρχικά Nemo propheta in patria, που σημαίνει ουδείς προφήτης στον τόπο του. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά όπως αποδείχτηκε ο Fabrizio Bianchi πήρε την σωστή απόφαση. Στη μύτη έχουμε εξωστρεφή αρώματα από συμπυκνωμένο μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο, cassis και πράσινη πιπεριά και η δρυς προσφέρει πιπέρι, γλυκόριζα και καπνό. Νύξεις γήινων αρωμάτων […]

Chianti Classico Gran Selezione DOCG ”Il Poggio”

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Gran Selezione ‘’Il Poggio’’ είναι το εμβληματικό κρασί του κτήματος. Είναι το πρώτο single vineyard Chianti Classico με το πρώτο έτος παραγωγής το 1962. Η μύτη συνδυάζει κομψότητα και αριστοκρατία. Αρώματα φρέσκου και ώριμου κερασιού, δαμάσκηνου, κέδρου, βανίλιας, γλυκόριζας , όπου στο βάθος γίνονται αντιληπτές νότες δέρματος και μανιταριού. Στο στόμα πλούσιο με ταννίνες […]

Chianti Classico Riserva DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Για το Chianti Classico Riserva γίνεται προσεκτική επιλογή αμπελοτεμαχίων, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές του Chianti Classico παγκοσμίως. Στη μύτη έχουμε έντονα κεράσια και δαμάσκηνα, αποξηραμένα, άνθη, φύλλα τσαγιού και minerality. Η χρήση της δρυός προσφέρει πικάντικα στοιχεία, όπως μαύρο πιπέρι και γλυκόριζα. Στο στόμα είναι κομψό, γεμάτο ενέργεια, φρεσκάδα, με […]

Chianti Classico DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chianti Classico προέρχεται από τα νεότερα αμπέλια του κτήματος και συνδυάζει πλούτο και ευγένεια. Στη μύτη έχει έντονα πετροκέρασα, βοτανικές νότες από δεντρολίβανο, φύλλα τσαγιού και μια διάχυτη ορυκτότητα, η οποία αναδεικνύει τα πετρώδη εδάφη ”galestro”. Ήπια χρήση δρυός, η οποία προσφέρει βανίλια και πιπέρι και στο βάθος νύξεις από γήινα αρώματα. Στο στόμα […]

Franzini Asti DOCG Dolce

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Franzini Asti DOCG προέρχεται από το Asti του Piemonte και είναι ένα αφρώδες γλυκό κρασί από την ποικιλία Moscato Bianco.  Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα φρέσκου ροδάκινου, βερίκοκου και εξωτικών φρούτων  τα οποία συμπληρώνονται από νότες λουλουδιών, ακακίας και μελιού. Οι φυσαλίδες είναι φίνες και επίμονες και η επίγευση μακρά και ευχάριστη.

Franzini Prosecco DOC Extra Dry

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Franzini Extra Dry Prosecco είναι ένα ελκυστικό, αφρώδες κρασί από την ποικιλία Glera. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα φρέσκου μήλου, αχλαδιού, ροδάκινου και εσπεριδοειδών, τα οποία συμπληρώνονται από νότες λουλουδιών. Οι φυσαλίδες είναι φίνες και επίμονες και η επίγευση μακρά και ευχάριστη.

Terre di Mario Terre di Chieti IGT

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Viilla Loren Delle Venezie DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pinot Grigio Villa Loren προέρχεται από την οινική ζώνη Delle Venezie DOC, η οποία μας παρέχει το φρούτο τόσο από το Friuli όσο και από το Veneto. Στη μύτη έχουμε έντονο πράσινο μήλο, αχλάδι, ανθικά στοιχεία, όπως γιασεμί και νύξεις τροπικού φρούτου, όπως μάνγκο και πεπόνι. Στο στόμα είναι τραγανό με φρουτώδη δομή και […]

Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG ”Scarnocchio”

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Τα σταφύλια προέρχονται από τη ζώνη classico και επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Μετά από σύντομη περίοδο ξήρανσης, τα σταφύλια τοποθετούνται σε κουτιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος έχει συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία. Εκεί παραμένουν για 120 ημέρες μέχρι η συγκέντρωση των σακχάρων να φτάσει το 28 – 30%. Η Riserva έχει μύτη έντονη και αρχοντική. Αρώματα […]

Amarone della Valpolicella Classico DOCG ”Lena di Mezzo”

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Τα σταφύλια προέρχονται από τη ζώνη classico και επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Μετά από σύντομη περίοδο ξήρανσης, τα σταφύλια τοποθετούνται σε κουτιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος έχει συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία. Εκεί παραμένουν για 120 ημέρες μέχρι η συγκέντρωση των σακχάρων να φτάσει το 28 – 30% Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έντονη και αριστοκρατική μύτη, […]

Valpolicella Ripasso Superiore Classico DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Από επιλεγμένα σταφύλια της περιοχής Fumane και χρήση της μεθόδου ripasso, δημιουργήθηκε ένα κρασί με μεγάλη δυναμική και δυνατότητα παλαίωσης. Η μύτη έντονη και φινετσάτη με τα αρώματα του ώριμου βύσσινου,  δαμάσκηνου, των ανθέων, της γλυκόριζας, βανίλιας, των γλυκών μπαχαρικών και του καπνού να κυριαρχούν. Στο στόμα είναι γενναιόδωρο με κομψό χαρακτήρα, εκλεπτυσμένες ταννίνες , […]

Valpolicella Superiore Classico DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Valpolicella Classico Superiore προέρχεται από την περιοχή Fumane, η οποία είναι η καρδιά του Classico. Στη μύτη έχουμε έντονα βύσσινα και κεράσια, άνθη γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, τα οποία εκφράζονται μέσω της κανέλλας και του μαύρου πιπεριού και tobacco. Στο στόμα φινετσάτο με τις ταννίνες να είναι στρογγυλές. Η υφή είναι βελούδινη και τα […]

Valpolicella Classico DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Valpolicella προέρχεται από τη ζώνη classico και τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 250 / 450m και τα εδάφη είναι ηφαιστειακής προέλευσης. Η μύτη είναι κομψή και φινετσάτη και τα αρώματα είναι ώριμα και κρυστάλλινα βύσσινα και κεράσια, νότες λεβάντας και βιολέτας, γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά. Στο στόμα κομψό, οι ταννίνες είναι μεταξένεις και τα […]

Lugana DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Lugana είναι μια ονομασία προέλευσης, η οποία βρίσκεται νότια της λίμνης Garda. Στη μύτη έχουμε υψηλή αρωματική ένταση γεμάτο άνθη και μέντα, βερίκοκο, άνθος πορτοκαλιάς, μανταρίνι, φλούδα λεμονιού και μάνγκο. Στο στόμα έχει μεταξένια υφή, έντονη φρεσκάδα και γευστική ένταση αρωμάτων και διάχυτο minerality. Η επίγευση είναι μακρά και επίμονη.

Custoza DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Custoza είναι ονομασία προέλευσης, η οποία βρίσκεται νότιο – ανατολικά της λίμνης Garda και παντρεύει αρμονικά τις ποικιλίες Garganega – Trebbiano di Tosscano και Cortsese. Στη μύτη έχουμε έντονο λουλουδάτο χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζεται με αρώματα βερίκοκου, πράσινο μήλο, άνθος πορτοκαλιάς και άγουρο μάνγκο. Στο στόμα είναι κομψό, γεμάτο ενέργεια και φρεσκάδα και συνδυάζει […]

Marjan Simcic Chardonnay Opoka Jordano Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chardonnay προέρχεται από το cru Jordano και τα αμπέλια είναι ηλικίας  52 ετών. Η παραμονή των στέμφυλων είναι 2 μέρες σε κωνικά δρύινα βαρέλια των 3 τόνων  και η παλαίωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια των 2,5 τόνων για 23 μήνες. Η μύτη είναι κομψή και μεγαλειώδης, αναδεικνύοντας αρώματα ώριμου ροδάκινου και βερίκοκου, φλούδα λεμονιού, […]

Marjan Simcic Ribolla Opoka Medana Jama Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Ribolla προέρχεται απο το Cru Medana Jama, ηλικίας 67 ετών. Η παραμονή των στέμφυλων γίνεται σε τσιμεντένια αυγά, για 16 ημέρες και η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων. H  μύτη είναι η απόλυτη έκφραση της αρχοντιάς, η οποία εκφράζει πυκνά πλούσια φρούτα, σε πλήρη αρμονία με την φρεσκάδα και το minerality. Στη […]

Marjan Simcic Merlot Opoka Trobno Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η ποικιλία Merlot μεταφέρθηκε κατευθείαν από το Bordeaux και φυτεύτηκε στο Cru Trobno, το οποίο είναι ηλικίας 59 ετών. To κρασί  παλαιώνει για 48 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων, με το 30% να είναι καινούργιο. Επίσης, στην οινοποίηση γίνεται χρήση 30% whole bunche., το οποίο προσδίδει φυτικό και spicy χαρακτήρα. Η μύτη είναι […]

Marjan Simcic Sauvignon Blanc Opoka Jordano Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Sauvignon Blanc Opoka Jordano  προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελώνα, ηλικίας  51 ετών, ο οποίος προσδίδει μοναδικό ορυκτό χαρακτήρα στο κρασί. Η παραμονή των στέμφυλων είναι 4 ημέρες, σε κωνικά δρύινα βαρέλια των 4 τόνων και η παλαίωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια των 3,5 τόνων για 15 μήνες. Το μπουκέτο είναι εντυπωσιακό και  γεμάτο ορυκτές […]

Marjan Simcic Sauvignon Vert Opoka Cru

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Sauvignon Vert έχει τις ρίζες του από τη Γαλλία και μεταφέρθηκε στη βόρεια Ιταλία και στην Brda το 1600. Οι ντόπιοι στην ιταλική πλευρά το ονομάζουν Friulano. Τα σταφύλια προέρχονται από το Ronc Zegla, ηλικίας άνω των 90 ετών με την παραμονή των στέμφυλων να είναι 2 ημέρεςσε κωμικά δρύινα βαρέλια των 2,5 τόνων […]

Marjan Simcic Chardonnay Cru Selection

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Chardonnay Cru Selection προέρχεται από blend επιλεγμένων αμπελώνων ηλικίας 25 – 55 ετών και μερικά διαθέτουν τα opoka εδάφη. Η παραμονή με τα στέμφυλα είναι 2 ημέρες σε κωνικά δρύινα βαρέλια των 3 τόνων και η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια των 2,5 τόνων, για 23 μήνες.  Στη μύτη έχουμε ένα κομψό Chardonnay με σύνθετο […]

Marjan Simcic Ribolla Cru Selection

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η Ribolla Cru Selection προέρχεται από blend επιλεγμένων αμπελώνων ηλικίας 55 – 58 ετών και μερικά διαθέτουν τα opoka εδάφη. Η παραμονή των στέμφυλων είναι 8 ημέρες σε χαμηλή θερμοκρασία, σε κωνικά βαρέλια των 4 τόνων και η παλαίωση γίνεται για 18 μήνες σε παρόμοια βαρέλια. Μια εντυπωσιακή και πολύπλοκη μύτη, η οποία προσφέρει  ροδάκινο, […]

Marjan Simcic Pinot Grigio Ramato Cru Selection

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pinot Grigio Cru Selection προέρχεται από blend επιλεγμένων αμπελώνων και αμπέλια ηλικίας 45 ετών. Η επαφή των στέμφυλων είναι 4 ημέρες σε χαμηλή θερμοκρασία σε κωνικά βαρέλια των 2,5 τόνων και στη συνέχεια 12 μήνες παλαίωσης σε παρόμοια βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, η μύτη είναι έντονη με τροπικό χαρακτήρα, εκφράζοντας νεράντζι, λωτό, κίτρο […]

Marjan Simcic Chardonnay Classic

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Στο Chardonnay classic η παραμονή με τα στέμφυλα είναι 24 ώρες, το οποίο του δίνει ένταση αρωμάτων στη μύτη και στο στόμα πολυπλοκότητα. Η μύτη διαθέτει ένα πλούσιο μπουκέτο από λευκά άνθη, φλούδα λεμονιού, ροδάκινα, βερίκοκα, αποξηραμένο μάνγκο και νότες από ορυκτότητα και πικάντικα μπαχαρικά. Στο στόμα είναι κομψό με λεπτή υφή και το minerality […]

Marjan Simcic Pinot Grigio Classic

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Στο Pinot Grigio classic έχουμε μικρή διάρκεια επαφής των στέμφυλων (48 ώρες skin contact) σε χαμηλή θερμοκρασία και παραμονή σε φίνες οινολάσπες για 6 μήνες , σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτή η διαδικασία του προσδίδει ένταση αρωμάτων στη μύτη και στο στόμα, αλλά και πολυπλοκότητα. Η επιλογή των σταφυλλιών γίνεται απο επιλεγμένα αμπελοτεμάχια, ηλικίας 15-35 ετών. […]

Appius Alto Adige DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Appius προέρχεται από προσεκτική και πολύ λεπτομερή διαλογή σταφυλιών από τα κορυφαία αμπελοτεμάχια του κτήματος. Η παλαίωση στο κελάρι και ένα επιτυχημένο assemblage, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συμφωνίας αρωμάτων. Πυκνή και έντονη μύτη από ώριμα ροδάκινα και βερίκοκα, αρμονικά δεμένα με ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού και νότες από πεπόνι και μάνγκο. Η χρήση […]

Pinot Noir Reserva Sanct Valentin Alto Adige DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Sanct Valentin Pinot Noir Reserva είναι το πιο σημαντικό ερυθρό κρασί του κτήματος και προέρχεται από επιλεγμένα και τα παλιότερα αμπέλια του κτήματος. Η μύτη είναι κομψή με διακριτά αρώματα κόκκινων συμπυκνωμένων φρούτων, όπως κεράσι και βύσσινο, τριαντάφυλλο, βανίλια και γλυκά μπαχαρικά. Το μπουκέτο ολοκληρώνεται από νότες δέρματος και ένα διάχυτο πιπέρι. Στο στόμα […]

Sauvignon Sanct Valentin Alto Adige DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Sanct Valentin Sauvignon είναι το πιο διάσημο λευκό κρασί του κτήματος. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Monte Appiano στα 700m υψόμετρο και από ασβεστολιθικά εδάφη. Αποτελεί το πιο πολυβραβευμένο λευκό κρασί της Ιταλίας. Η μύτη είναι εντυπωσιακή με υψηλή ένταση. Πυκνά αρώματα από πράσινο μήλο και αχλάδι, κίτρο και μανταρίνι, συνοδευόμενα από […]

Pinot Grigio Alto Adige DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Pinot Grigio με προέλευση τη Βουργουνδία, βρήκε το δεύτερο σπίτι στο Νότιο Τιρόλο λόγω του κλίματος και των εδαφών του με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στην πιο πολυφυτεμένη ποικιλία της περιοχής. Στη μύτη το Pinot Grigio Classic διακρίνεται για την καθαρότητα του πράσινου μήλου και αχλαδιού, νότες εσπεριδοειδών, edelflower και ένα διακριτικό minerality. Στο στόμα […]

Broglia Vecchia Annata Gavi di Gavi DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Vecchia Annata προέρχεται μόνο από τις καλύτερες εσοδείες και από τα καλύτερα σταφύλια του La Meirana και συγκεκριμένα από το Frasciola. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν μεταξύ 1953 και 1955. Το Vecchia Annata είναι αποτέλεσμα sur lie 108 μηνών σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Η μύτη είναι εντυπωσιακή για ένα Gavi di Gavi 2010, η οποία μας […]

Broglia Derthona Colli Tortonesi DOC

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

To Broglia Derthona προέρχεται από την σπάνια ποικιλία Timorasso, της ονομασίας προέλευσης Colli Tortonesi . Η επιλογή των σταφυλιών γίνεται με αυστηρό τρόπο και η μύτη είναι αριστοκρατική. Αρώματα ώριμου μήλου και αχλαδιού σε φόντο μεσογειακών βοτάνων, μέλι, ξηροί καρποί και έλαια από φλούδα λεμονιού συνθέτουν την πολύπλοκη μύτη. Στο στόμα σχεδόν γεμάτο με λιπαρή […]

Bruno Broglia Gavi di Gavi DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Bruno Broglia προέρχεται από τα καλύτερα σταφύλια του La Meirana και συγκεκριμένα από το κομμάτι Frasciola. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν μεταξύ 1953 και 1955. Η μύτη είναι αριστοκρατική και έχει διακριτά αρώματα από κομμένο μάνγκο και papaya,νότες εσπεριδοειδών και mineral χαρακτήρα που θυμίζει κιμωλία. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με λεπτή κρεμώδη υφή, έντονη φρεσκάδα […]

Barbaresco Serragrilli DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Serragrilli είναι ένα cru του Βarbaresco, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Neive. Ο αμπελώνας έχει ήπια κλίση με νοτιοδυτική έκθεση, λαμβάνοντας ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα. Η μύτη του σαγηνευτική και έντονη, δίνοντας μικρά συμπυκνωμένα κεράσια και φράουλες, τριαντάφυλλο και μπαχαρικά. Το μπουκέτο συμπληρώνεται από νότες δέρματος και βρεγμένων φύλλων. Στο στόμα είναι κομψό, […]

Barolo del Comune di Barolo DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Είναι το signature κρασί της οικογένειας Abbona και τα σταφύλια συλλέγονται από τα ιστορικά cru του Barolo. Στη μύτη ώριμα κόκκινα φρούτα αρμονικά δεμένα με γλυκόριζα, πιπέρι κανέλλα και καπνό. Η πολυπλοκότητα ολοκληρώνεται με γήινα αρώματα, τα οποία θυμίζουν δασικό έδαφος, νύξεις από πίσσα και βρεγμένα φύλλα. Στο στόμα γεμάτο με κομψή δομή και η […]

Barolo Coste di Rose DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το ιστορικό cru βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κάστρο του Barolo και το έδαφός του είναι κυρίως αμμώδες. Αυτό κάνει το Coste di Rose ένα από τα πιο κομψά και αιθέρια Barolo. Η μύτη είναι έντονη και σαγηνευτική, με τη φράουλα και κεράσι σε πρώτο φόντο, συνοδευόμενα από το τριαντάφυλλο και τα γλυκά μπαχαρικά. Το […]

Barolo Sarmassa DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το cru Sarmassa είναι πιο δομημένο και συμπαγές Barolo του κτήματος. Αυτό οφείλεται στα ξηρά, πετρώδη και φτωχά εδάφη του ομώνυμου αμπελώνα. Οι ρίζες των αμπελιών φτάνουν σε μεγάλο βάθος για να πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Στη μύτη έχουμε άγρια φράουλα και κεράσια, βανίλια, κανέλλα, καπνό και tobacco. Στο στόμα γεμάτο, συμπαγές με στιβαρές […]

Barolo Cannubi DOCG

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Cannubi είναι ίσως ο πιο διάσημος και ιστορικός αμπελώνας της Ιταλίας. Είναι ένας μακρύς αμπελώνας με σταδιακή κλίση και με ποικιλία γεωλογικών εδαφών, προσδίδοντας στα κρασιά κομψότητα, φινέτσα, δομή και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στη μύτη έχουμε διακριτά και έντονα κόκκινα φρούτα, όπως φράουλα και κεράσι, τα οποία ΄δενονται αρμονικά με τα στοιχεία της δρυός. […]

Le Mazet de Salleles

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Ένα υπέροχο blend μεταξύ δύο αρωματικών ποικιλιών, Sauvignon Blanc & Viognier. Στη μύτη μία έκρηξη αρωμάτων από πράσινα μήλα και αχλάδια, λευκά άνθη και ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού. Στο στόμα τραγανό, γεμάτο φρεσκάδα και λεπτές υφές από το Viognier. Η επίγευση μακρά και φρουτώδης.

Le Clos Rose

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Clos de Nizas είναι ένα γοητευτικό ροζέ από την περιοχή Pezenas του Lanquedoc. Τα εδάφη του είναι ηφαιστειακά με έντονη τη παρουσία του βασάλτη. Στη μύτη φρέσκα πυρηνόκαρπα φρούτα γεμάτα από βερίκοκα και ροδάκινα, σε φόντο εσπεριδοειδών, άγρια βιολέτα και mineral πινελιά. Στο στόμα τραγανό, με ζουμερό φρούτο λευκόσαρκων ροδάκινων, διάχυτη την ορτυκτότητα […]

Jas de Vignes Rose

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Jas de Vignes είναι μια επιλογή αμπελώνων από την Aples Haute de Provence, όπου στα σταφύλια δέχονται τόσο τις κρύες επιρροές από το μεγάλο υψόμετρο όσο και τη ζεστή επιρροή από τη Μεσόγειο. Στη μύτη έχει έντονα ανθικά στοιχεία και φρέσκα κόκκινα και εξωτικά φρούτα. Στη μύτη ευχάριστο και φρουτώδες με διάχυτη την ορυκτότητα […]

Manon Rose

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Manon γεννήθηκε στη καρδιά της Cote de Provence προέρχεται από προσεκτική επιλογή αμπελώνων. Η ελιά στην ετικέτα συμβολίζει την προέλευση και τις ρίζες του Manon. Στη μύτη έχουμε φινετσάτα αρώματα από λευκά άνθη και κυρίως αγιόκλημα, συνοδευόμενα από ώριμα ροδάκινα και βερίκοκα. Διάχυτη είναι η ορυκτότητα και βοτανικές νύξεις Μεσογείου. Στο στόμα είναι κομψό […]

Jardin des Nautes Rose

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Στα αρχαία ελληνικά, η λέξη ‘’Naut’’ σημαίνει ναύτης. Το Jardin des Nautes είναι φόρος τιμής στην αδελφότητα των Ναυτών, οι οποίοι μετέφεραν τα κρασιά σε αμφορείς μέσω των ποταμών στις πόλεις της Γαλλίας. Στη μύτη είναι εξωστρεφές με ένα μπουκέτο αρωμάτων από κόκκινα φρούτα, άνθη και άγριες βιολέτες. Στο στόμα κομψό και φρουτώδες με έντονη […]

Jardin des Nautes Blanc

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Στα αρχαία ελληνικά, η λέξη ‘’Naut’’ σημαίνει ναύτης. Το Jardin des Nautes είναι φόρος τιμής στην αδελφότητα των Ναυτών, οι οποίοι μετέφεραν τα κρασιά σε αμφορείς μέσω των ποταμών στις πόλεις της Γαλλίας. Στη μύτη είναι αρωματικό και ευχάριστο, όπου κυριαρχούν φρέσκο αχλάδι και το πράσινο μήλο και λευκά άνθη. Στο στόμα τραγανό, φρουτώδες με […]

A.O.P. Crozes Hermitage ”Espee”

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το όνομα ‘’Espee’’ προέρχεται από μία παλιά γαλλική λέξη που σημαίνει το σπαθί του ιππότη. Στη μύτη το κρασί έχει ένα ντελικάτο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων, όπως το κεράσι και το δαμάσκηνο σε φόντο γλυκών και πικάντικων μπαχαρικών με ήπια χρήση δρυός. Στο στόμα έχει μεταξένια υφή, ευγενικές ταννίνες και ζουμερό φρούτο. Η επίγευση είναι […]

Cuvee de Cadettes Rouge Chateauneuf du Pape (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το cuvee Cadettes προέρχεται από ένα ιστορικό αμπελοτόπι και η ηλικία των αμπελιών είναι άνω των 80 ετών.Στη μύτη, αρώματα μαύρων φρούτων, όπως κεράσι και φραγκοστάφυλο με πικάντικες και δρύινες νότες, οι οποίες μαρτυρούν τη μεγάλη αναλογία Mourvèdre σε αυτό το vintage. Στο στόμα είναι πλούσιο με βάθος και πυκνότητα μαύρου φρούτου και οι ταννίνες […]

Chateau la Nerthe Rouge Chateauneuf du Pape (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chateau La Nerthe Rouge 2019 είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για το Chateauneuf du Pape, όπου οι συνθήκες ωρίμανσης των σταφυλιών ήταν ιδανικές. Η μύτη είναι πλούσια και πολύπλοκη με κυρίαρχα στοιχεία το μαύρο φραγκοστάφυλο, κεράσι και ελιά με πικάντικες και λουλουδένιες πινελιές χάρη στη μεγάλη αναλογία Syrah. Στο στόμα είναι πλούσιο, με […]

Clos de Beauvenir Blanc Chateauneuf du Pape (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα λευκά Chateauneuf du Pape. Πήρε το όνομά του από τον Tulle de Villefranche και είναι ένα αμπελοτόπι προστατευμένο από τον άνεμο και την ηλιοφάνεια από ψηλά πλατάνια. Στη μύτη το κρασί προσφέρει μια λεπτή αλλά πολύπλοκη αρωματική έκφραση: λευκό άνθος, φρέσκο αχλάδι, νότες εξωτικών φρούτων και αμύγδαλα. Στο στόμα […]

Chateau la Nerthe Blanc Chateauneuf du Pape (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Η προσωπικότητα του Chateau La Nerthe Blanc επιτυγχάνεται με την ανάμειξη 4 ποικιλιών: Roussanne, Grenache Blanc, Clairette & Bourboulenc. Στη συγκομιδή καθεμία ποικιλία συλλέγεται στη βέλτιστη ωριμότητα για να προσφέρει καθαρότητα και τη φυσική δύναμη του φρούτου και την ορυκτή διάστασή τους. Στη μύτη κομψές νότες λευκού λουλουδιού ακακίας, φρέσκου αχλαδιού και μάνγκου με αρώματα […]

Les Cassagnes de la Nerthe Rouge CDR – V (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chateau la Nerthe αναζητά τη φινέτσα και το φρούτο παρά τη δύναμη και την υπερβολική εκχύλιση. Στη μύτη το κρασί προσφέρει μαύρα και κόκκινα ώριμα φρούτα, όπως κεράσι και φραγκοστάφυλο, έντονη βιολέτα, βοτανικές νότες Μεσογείου και νύξεις δέρματος. Στο στόμα φρουτώδες και ζουμερό με γυαλισμένες τις ταννίνες. Το φρούτο βρίσκεται σε φόντο άγριων βοτάνων, […]

Les Cassagnes de la Nerthe Blanc CDR (BIO)

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Château La Nerthe έχει ιστορική φήμη για την παραγωγή λευκών κρασιών, που φημίζονται για το φρέσκο, κομψό, ορυκτό στυλ τους με λουλουδάτα αρώματα. Στη μύτη το κρασί έχει αρωματικό χαρακτήρα φρoύτων που θυμίζουν αχλάδι και ροδάκινο, συνοδευόμενα από λευκά άνθη, λάιμ και βοτανικές νότες Μεσογείου. Το στόμα είναι φρουτώδες, δείχνει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ […]

Le Grande Chatelaine AOC Sancerre

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Grand Chatelaine  Sancerre είναι από τα πιο ιστορικά cuvee του Λίγηρα, προερχόμενο από Caillottes εδάφη και αμπέλια ηλικίας 30 ετών. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 11 μήνες σε νέα δρυ με επαναλαμβανόμενο battonage και στη φιάλη άλλους 12 μήνες. Στη μύτη το κρασί έχει ένα  ντελικάτο χαρακτήρα με άρωμα βερίκοκου και ροδάκινου, […]

L’Original AOC Sancerre

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το L’Original είναι ύμνος του terroir της κομψότητας και της φινέτσας. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρονακτικά από την Catherine Corbeau Mellot και τον Frederic Jaquet από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια Silex με νότια και νότιο – ανατολική έκθεση. Η παραμονή με τις οινολάσπες είναι 12 μήνες σε δεξαμενή και η παραγωγή είναι περιορισμένη. Στη μύτη έχουμε κομψά αρώματα […]

Le Tronsec AOC Pouilly Fume

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Tronsec είναι ένα Pouilly Fume από Kimmeridgian εδάφη. Διαθέτει έναν έντονο και πλούσιο χαρακτήρα. Στη μύτη το κρασί έχει έντονα αρώματα ώριμου ανανά και μάνγκο, συνοδευόμενα από φλούδα μοσχολέμονου και γκρέιπφρουτ, edelflower,νότες βασιλικού και διάχυτο minerality. Στο στόμα είναι πλούσιο με στρογγυλή δομή, έντονη φρεσκάδα και ένα διάχυτο πιπεράτο χαρακτήρα. Η επίγευση είναι […]

La Chatellenie AOC Sancerre

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Chatellenie Sancerre προέρχεται από Silex εδάφη και ο αμπελώνας του είναι ηλικίας 30 ετών, προσφέροντας καθαρότητα φρούτου, συμπύκνωση και καπνιστή ορυκτότητα.  Η μύτη είναι έντονη και συμπυκνωμένη, προσφέροντας λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, γκρέιπφρουτ, φλούδα μοσχολέμονου, τροπικό φρούτο και βοτανικές νότες σε φόντο καπνιστής ορυκτότητας. Στο στόμα είναι φρουτώδες με έντονη φρεσκάδα, σχεδόν γεμάτο λόγω […]

Le Clos de Pressoir AOC Menetou – Salon

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Clos du Pressoir προέρχεται από ένα μικρό περιτοιχισμένο αμπελοτεμάχιο έκτασης 3 ha του Menetou Salon, προσφέροντας ένα Sauvignon Blanc με δομή και έντονη ορυκτότητα λόγω των kimmeridgian εδαφών του. Στη μύτη διαθέτει αρώματα πράσινου φρούτου, τα οποία εκφράζονται μέσω του αχλαδιού και του πράσινου μήλου, με λευκόσαρκα ροδάκινα, φλούδες λεμονιού, νότες από όστρακα και έντονη ορυκτότητα. Στο στόμα είναι στρογγυλό και δυναμικό, προσφέροντας φρούτο και ορυκτότητα μαζί. […]

Le Rimonet AOC Quincy

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Le Rimonet προέρχεται από την ονομασία προέλευσης Quincy και τα εδάφη του είναι αμμώδη και χαλικώδη. Το Sauvignon Blanc αγαπά πολύ το terroir του Quincy και μας προσφέρει ένα κρασί με έντονη εξωστρέφεια. Στη μύτη έχουμε έντονα τροπικά φρούτα, όπως το μάνγκο και τον ανανά, τραγανά εσπεριδοειδή που εκφράζονται μέσω του μοσχολέμονου και του […]

Destinea Vin de France

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Destinea αποτελεί μια καθαρή έκφραση Sauvignon Blanc. Στη μύτη έχουμε διακριτά φρέσκα αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού, φραγκοστάφυλου, κομμένου γρασιδιού και διάχυτη ορυκτότητα. Στο στόμα είναι φρουτώδες με έντονη φρεσκάδα και διαθέτει λεπτή υφή λόγω της παραμονής του σε τις φίνες οινολάσπες. Η επίγευση είναι μακρά και δροσιστική.

Divin de Corbin

Posted on by Maria Stefopoulou • Comments disabled

Το Divin de Corbin είναι το δεύτερο κρασί του Chateau Corbin, το οποίο είναι ένα Grand Cru Classe κτήμα του Saint Emilion. Το κτήμα βρίσκεται στη καρδιά του Saint Emilion υπό τη καθοδήγηση της Anabelle Cruse, τέταρτη γενιά. Στη μύτη προσφέρει ώριμο κεράσι και μαύρο μούρο, καπνό, κέδρο και νότες από φύλλα φραγκοστάφυλου. Η πολυπλοκότητα […]

NEWSLETTER


Μείνετε συντονισμένοι κάνοντας subscribe